Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’deki Olumsuz Söylentilere Rağmen, Ülkede Kripto Para Borsaları Açılış Yapmaya Devam Ediyor

Güney Kore’de, hükümetin son dönemde kripto paralar üzerine getirdiği sıkı denetimin aksine, yeni kripto para borsaları açılmaya devam ediyor. Ülkede süre gelen ciddi denetimin, tüm kripto para piyasalarını da etkilediği şu dönemde, bu durumun tersi yönde borsa açılımları yaşanıyor. Öyle ki, 2018’in ilk yarısında tam 10 yeni borsanın, Güney Kore’de faaliyetine başlaması bekleniyor.

Piyasaya Yeni Borsalar Giriyor

Ülkede kripto para piyasasındaki hükümet denetimlerinin getirdiği belirsizlik, borsa açılımlarını etkilemiş görünmüyor. Ülkedeki haber kaynakları, bu belirsizliğe rağmen başta espor ve güvenlik şirketleri olmak üzere birçok şirketin, önümüzdeki dönemde kripto para piyasasına girmek istediğini açıklıyor.

İkisini ülkedeki önemli bir borsa oluşumu olan Kosdaq’ın listelediği, toplamda 10 kripto para borsası, 2018’in ilk yarısında ülkede faaliyete geçmeyi planlarken bu isimler Nex G ve Hanbit Soft olarak belirtildi. Bu iki platformun da, kara para aklama ve vergi kaçırma gibi kanunsuz işleri engelleyecek güvenlik sistemlerini kurduktan sonra, piyasaya girmeye hazır hale gelecekleri ifade edildi. İki borsanın da muhtemelen Mart ayında işe başlaması bekleniyor. Kore basınına konuyla ilgili açıklamalarda bulunan NexG yetkilisi, şöyle söyledi:

”NexCoin adı verilen şirketimizi Mart ayında tümüyle hayata geçirmeyi planlıyoruz. Şimdiden birçok prosedürü hallettik ve önümüze bakıyoruz. Normal bir finans borsası gibi, kara para aklama, vergi kaçakçılığı gibi birçok kanunsuz olayları engellemeye yönelik güvenlik sistemlerimizi kurma yolunda da emin adımlar atmış durumdayız.”

Ülkede Birçok Kripto Para Borsası Bulunuyor

Ülkedeki mevcut yasalara göre, kripto para borsası açabilmek için ”Telemarketing” sınıfına girip yerel yönetimlerden onay almak yeterli.

Ülkede şu anda 4 tane büyük kripto para borsası  bulunurken, bu borsaların yanı sıra daha küçük olarak nitelendirilebilecek 30’dan fazla borsa bulunuyor. Ülkedeki işlem  hacmine göre en iyi borsa ise Bithumb olarak dikkati çekerken, son dönemde ise Upbit zirveyi zorlamaya ve hatta Bithumb’u geçmeyi başardı. Ayrıca ülkede Korbit ve Coinone adında iki büyük borsa daha mevcut. Kore ile alakalı geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklama şunları ifade etmişti:

Ülkede şu an 30’dan fazla kripto para borsası bulunuyor ve en az 10 adet borsanın da 2018’in ilk yarısı itibariyle faaliyete geçmesi bekleniyor.”

NexCoin ve Hanbit Soft’un yanı sıra, 2018’in ilk yarısında faaliyete geçmeyi planlayan diğer borsalar arasında Zeniex ve Komid de yer alıyor. Bu borsalardan Kommid, an itibariyle kullanıma açıkken, Zeniex ise bu ay içinde kullanıcıları ile buluşmayı amaçlıyor.

Kore’de bu denli fazla sayıda kripto para borsası açılmasının altında yatan temel sebebin ise, borsaların komisyondan kazandıkları ciddi miktarlar olduğu ifade ediliyor. Örneğin ülkedeki en büyük iki kripto para borsası Upbit ve Bithumb’un günlük kazanç miktarları sırasıyla 3.6 milyon ve 2.6 milyon dolar. 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment