Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’de Kripto Para Uygulaması Kullanan Kişi Sayısı 2 Milyona Ulaştı

Her ne kadar hükümet engellemeye çalışsa da Güney Kore’de kripto para endüstrisi büyümüye devam ediyor. Yonhap haber ajansına göre geçen hafta içerisinde akıllı telefonlarından kripto para uygulaması kullanan kişi sayısı neredeyse 2 milyonu buldu.

Başka bir uygulama ile sağlanan bilgi doğrultusunda Kasım’ın ilk haftasında 140,000 kullanıcısı olan mobil uygulamalar geçtiğimiz hafta ile kıyaslandığında %1300‘lük bir artış göstererek 1.96 milyon kullanıcıya ulaşmış durumda.

Bu sayılar ülkedeki kripto para popülerliğini nasıl bir gelişme gösterdiğini açık bir şekilde gözler önüne seriyor. Aralık ayında Business Korea’nın yaptığı haberde küçük çaplı yatırımcıların borsaya yatırım yapmak yerine kripto para birimlerine yatırım yaptığını belirtmişti. Ülkenin en büyük kripto para birimi borsası olan Bithumb, 2017 yılı içerisinde işlemlerinde %182‘lik bir artış kaydetmişti. Kasım ayı itibari ile ise bu kripto para birimi borsasının işlem hacmi 52 milyar doları bulmuştu. Ayrıca ülkede tüm dönen söylentilere rağmen yeni kripto para borsaları açılmaya devam ediyor.

Bu rakamlar özellikle Güney Kore hükümetinin zaman zaman endüstriyi yoketmek amaçlı girişimleri göz önüne alındığında kayda değer bir gelişime işaret etmekte.

Güney kore hükümeti geçtiğimiz yıl Eylül ayı itibari ile ICO’ları yasaklamış ve henüz bu yılın başlarında ise kripto para biriminin satışı için en önemli noktalardan biri olan anonim işlemleri yasaklamaya karar vermişti. Ayrıca hükümet kripto para piyasalarına mevduat sunan bankalara yönelik incelemeler gerçekleştirmekte hatta piyasaların kendine dahi sürpriz incelemeler yapmaya devam etmekte.

Hükümetin tavrının bu konuda ne kadar istikrarsız olduğuna en iyi örnek ise geçen Aralık ayının ortalarında Bitcoin piyasalarına (bazı katı kurallar çerçevesinde) izin vereceğini duyurmuştu. Fakat henüz daha birkaç gün önce yapılan bir haberde ise ülkedeki kripto para birimlerinin tamamen yasaklanması üzerine bir yasa tasarısının hazırlanmakta olduğunu duyurulmuştu bunun üzerine ise Adalet bakanı Park Sang-Ki yaptığı bir açıklamada:

“Sanal para birimleri konusunda büyük endişe duyuyoruz”

Yonhap’e göre bu son açıklama ile birlikte Çin kripto para piyasasında Binance %44 oranında bir yükseliş gösterdi. Başka bir kaynak ise aynı hafta içerisinde bir Bitcoin bilgi paylaşım platformu olan Coinpan‘in üye sayısının ikiye katlandığını duyurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment