Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NBA Takımı Dallas Mavericks, Bitcoin İle Bilet Satışına Başlıyor

Milyarder teknoloji yatırımcısı ve NBA takımı Dallas Mavericks‘in sahibi olan Mark Cuban, 16 Ocak Salı günü attığı tweet ile gelecek sezondan itibaren Bitcoin ile takımın maçlarına bilet satın almanın mümkün olacağını duyurdu.

tweet bitcoin odeme

Dallas Mavericks, bilet için ödeme olarak Bitcoin‘i kabul etmeye başlayan ilk basketbol takımı değil. Sacramento Kings, 2014 yılından beri resmi olarak bilet ve promosyon ürünler için Bitcoin‘i ödeme yöntemi olarak kabul ediyor.

Cuban, Kripto Para endüstrisi için önemli bir figür. Dijital para fonlarına ve ICO‘ya yatırım yapmakla bilinmesinin yanı sıra, Ağustos 2017‘de Ethereum tabanlı ticaret protokolünü de başlatmıştı.

Cuban’ın kripto para ve Blockchain hakkındaki görüşleri 2017 yılı boyunca birçok kez değişiklik göstermişti. Haziran ayında Dünya’nın önde gelen kripto para birimini “baloncuk” olarak adlandıranlardan biriyken, Ekim ayında ise kripto para‘nın ve Blockchain‘in “gelecek” olduğunu iddia etti.

Buna ek olarak, Cuban, “Nasıl zengin olunur?” konulu videosunda Bitcoin ile tasarruflarınızın % 10‘unu kullanarak yapabileceğiniz yatırım hakkında ipuçları da vermişti.

Cuban, “Eğer gerçek bir maceraperest ve oyuncuysanız , o  %10’u alıp Bitcoin veya Ethereum‘a koyabilirsiniz” dedi.

Kripto Para piyasası zorlu bir dönem geçirirken, Cuban, Thiel ve Zuckerberg gibi milyarder yatırımcıların Bitcoin‘in başarı şansının farkına varmaları, Bitcoin‘in gelişim potansiyelinin bir göstergesi oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment