Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur Merkez Bankası Başkanı: Kripto Para Piyasası Yaşanan Bu Kriz Sonrası Ayağa Kalkacak

Singapur Parasal Yetki Kurumu‘nun (MAS) genel müdürü Ravi Menon, Kripto Para piyasasının krizden sonra tekrar ayağa kalkacağını belirtti.

Menon, 15 Ocak Pazartesi günü CNBC‘ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Yaşanan krizin ardından alevler söndüğünde, dijital para birimleri ve Blockchain ile ilişkili, derin ve  anlamlı teknolojilere zarar gelmemiş olacağını umuyorum.”

Şimdiye kadar Singapur Merkez Bankası, “kara para aklama” ve diğer “potansiyel risklere” karşı dikkatli olmaya ihtiyaç olduğunu gerekçe göstererek, Kripto Paralara karşı şüpheli bir duruş sergiledi. Buna rağmen MAS, henüz herhangi bir düzenlemeye gerek duymadı. Menon, Ekim 2017‘de Bloomberg‘e verdiği röportajda şunları söyledi:

“Şu ana kadar kripto paraları düzenlemek için hiçbir gerekçe görmüş değilim.”

MAS‘ın, dijital para birimlerini düzenlemek için kısa vadede herhangi bir planı olmamasına rağmen, Aralık 2017‘de, kripto paralar ile ilgili önemli riskleri konu edinen bir uyarı yayınladı ve halka “dikkatli davranın” diye tavsiyede bulundu.

Menon, pazartesi günü yaptığı açıklamada ayrıca iyi bir fikir olup olmadığından emin olmamasına rağmen, Singapur Merkez Bankasının doğrudan kamuoyuna kripto para ihraç etme ihtimaline karşı çıkmayacağını da ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment