Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski Ripple Çalışanı, Uphold’a 57.5 Milyon Dolar Yatırım Yaptı

Kripto para platformu olan Uphold, eski Fed Reserve ve Ripple çalışanı Greg Kidd’den 57.5 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.

Uphold‘un yönetim kuruluna katılacak olan Kidd, Uphold Labs adlı araştırma geliştirme kolunun, Hard Yaka isimli bir yatırım aracı ile finanse edilmesine de yardımcı olacak. Kidd, daha önce Coinbase, Square ve Twitter gibi isimlere de yatırım yapmıştı.

Kidd yaptığı açıklamada, Uphold‘un ölçeklenebilir ve uyumlu olmasından övgüyle bahsetti.

Uphold Labs‘ı oluşturmanın yanı sıra, yaptığı yatırımla Uphold‘un kripto varlıklarının kabaca %20‘sine kaybetme güvencesi sağladı. Aynı zamanda, kullanıcıların kripto para borsasındaki oynaklıktan veya diğer sorunlardan kaynaklanan potansiyel kayıplardan korunmasına yardımcı olmuş oldu.

Uphold‘un uyumu ve ölçeklenebilirliği sayesinde paramın belirli bir kısmını veya girişim şirketimi yedek olarak rezerve etmeye hazırım. Bu şu anlamaya geliyor, olumsuzluklar meydana geldiği takdirde parayı kesirli rezerv olarak çalışan bir konuma getirerek, kullanıcı bakiyelerinin korunmasını sağlayarak bir sigorta yapmış olacağız.”

Uphold sözcüsü, lisans gelirlerinin ve geliştirme bölümünün, şirketin mali sistemlerle olan bağlantısını artırmak, aynı zamanda Ripple ile bağlantılı projelerde kullanmak ve daha fazla kripto para birimi eklemek için kullanılacak olan fonlamanın %20‘sini alacağını söyledi.

Ardından, %45′e yakınının hisselere, kalan %35‘lik kısmın da yedek bilançoya aktarılacağını söyledi.

İcra Kurulu Başkanı Adrian Steckel, ortaklığın Uphold için “eşi benzeri görülmemiş bir varlık koruması” sağlamasına yardımcı olacak dedi.

Uphold, eski adıyla Bitreserve, kullanıcılarına Bitcoin ve fiat birimlerinde döviz ve uluslararası havale sunmaktadır. Aynı zamanda e-ticaret hizmetleri de sağlamaktadır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment