Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple, XRapid Projesi İçin Yeni Ortaklar Ekliyor

Ripple ile ilgili geçen ay ki haberlerin çoğu negatifti. Şirketin XRP tokenı, büyük bir yükselişteyken % 65 oranında bir düşüş yaşadığı için artışa ihtiyacı vardı. Ripple, bu hafta xRapid pilot projesi için iki yeni ortaklık kuracağını duyurdu.

Raporlara göre bir telekomünikasyon şirketi ve bir uluslararası ödeme uzmanı, para transfer operasyonlarının bir parçası olarak Ripple’in yüksek derecede ki fiyat değişkenliğini kullanacak. Şirket, New Jersey merkezli bir telekomünikasyon sağlayıcısı olan IDT Corp’la ve yabancı döviz kurlarını sunan MercuryFX’le anlaşacak.

XRapid Projesi

Ripple, XRP’yi para birimi aracı olarak kullanarak küresel para transferlerini kolaylaştıran xRapid adlı bir projeyi başlattı. Para havale piyasası büyüdükçe anlık, düşük maliyetli ve şeffaf transfer ihtiyaçları da artıyor. Şirket bloguna göre, yüksek gelirli ülkeleri içeren küresel havalelerin 2017 yılında 596 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Ripple, xRapid ve XRP ile finansal kuruluşların pahalı para aracıları veya önceden finanse edilen Nostro hesaplarını hedef para birimlerinde ortadan kaldırabileceğini iddia ediyor.

Yeni Ortaklar

XRapid ve XRP’yi aktif olarak kullanacak yeni ortakların eklenmesi, sadece tahmin amaçlı kullanılan kripto para kavramından uzak durmaya ihtiyaç duyan Ripple için çok önemlidir. Önde gelen küresel döviz sağlayıcısı olan MercuryFX, gerçek zamanlı olarak çalışan daha verimli ve şeffaf bir müşteri hizmeti geliştirmek istiyor. MercuryFX CEO’su ve kurucusu Alastair Constance şunları söyledi:

“Ripple, XRP ve yasal para birimini birleştiriyoruz. Birlikte çalıştığımız şey, uluslararası anlaşmaya dayanan sorunsuz işlemler için en iyi kullanım örneklerinden birini gerçekleştirmektir. xRapid, döviz alım satımının ve küresel yerleşimin maliyetini düşürmemize, müşterilerimizi daha rekabetçi hale getirmemize ve her yıl on milyonlarca dolar tasarruf etmemizi sağlar. Dijital varlıklar hızlı işlem sözü veriyor fakat XRP, Bitcoin’de dahil olmak üzere hepsinden çok daha hızlı. Saatler ve günler arasındaki anlaşma sürelerini sadece üç saniye veya daha kısa bir süreye indirmeyi sağlayacak ve milyarlarca dolarlık gereksiz aracılık ücretini kaldırılacaktır”.


Telekomünikasyon şirketi IDT, müşterilerinin düşük maliyetli küresel ödemeler gönderebilmelerini de istemektedir. IDT’nin tüketici ödemeleri sektörünün kıdemli başkan yardımcısı olan Alfredo O’Hagan bilgi verdi:

“BOSS Revolution uluslararası para transfer şirketimiz, işlem sürecinin bir parçası olarak ödeme masraflarımız için yasal para birimlerine likidite sağlamak amacıyla rutin olarak dijital varlıkları kullanmaktadır. İsteğe bağlı likidite için Ripple’in xRapid çözümünü deneyeceğimizden dolayı heyecanlıyız. XRapid’in daha fazla işlemi gerçek zamanlı ve daha düşük maliyetle çözmemizi sağlayacağını umuyoruz”.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment