Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

AB Düzenleyicileri, Önümüzdeki Hafta Kripto Para Düzenlemesini Görüşecek

Bir grup Avrupa Birliği düzenleyicisi, kripto para düzenlemesini görüşmek için gelecek hafta bir araya gelecek.

Salı günü gazetecilere toplantının merkez bankaların temsilcilerini ve piyasa gözetmenlerini içereceğini söyleyen Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, adsız olmasına rağmen “pazar oyuncularının” da konuşmaya davet edileceğini belirtti.

Basına şu açıklamayı yaptı:

“Gelecek hafta (26 Şubat), dijital paralar üzerine yapılacak olan yüksek seviyeli bir yuvarlak masa toplantısına başkanlık edeceğim. Komisyon, merkez bankaları ve denetçiler de dahil olmak üzere kilit yetkilileri ve piyasa oyuncularını da görüşlerini paylaşmaları için davet etti”.

“Amaç, dijital parayla bağlantılı uzun vadeli eğilimleri incelemek ve mevcut düzenlemenin amacına uygunluğunu denetlemek”.

Fransa ve Almanya da dahil olmak üzere bazı Avrupalı ​​liderlerinin konuyla ilgili daha fazla görüşme çağrısında bulunduğu dikkate alınırsa, etkinliğin zamanlaması büyük bir önem taşıyor.

Pazartesi günü olan yuvarlak masa toplantısında diğer yetkililerin bu yöndeki bir hamlenin yakında gerçekleşmeyeceğini belirtmesine rağmen, ABD kanun yapıcıları ve düzenleyicileri arasında pazarın genişletilmesi için potansiyel ihtiyaçlar hakkında görüşler dile getirildi.

Bu ayın başında üç piyasa gözlemcisi olan Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Kurumu (ESMA), Avrupa Bankacılık Otoritesi (İTK) ve Avrupa Sigorta ve Meslek Emeklilik Kurumu (EIOPA) tarafından verilen uyarıda da bahsedildiği gibi, yuvarlak masa toplantısında konuşanların en azından bir kısmının düzenlemelerle ilgili daha sert bir duruşa yönelmesi mümkün görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment