Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçre Federal Konseyi Blockchain Sektörünü Düzenlemek İstiyor

İsviçre Federal Konseyi (Bundesrat) ülkedeki Blockchain düzenlemeleriyle ilgili yeni bir açıklama yaptı. Federal Konsey, İsviçre yasasındaki mevcut finans yasalarının Blockchain’e uygun bir şekilde kullanılabileceğini düşünüyor.

İsviçre’de Düzenlemeler

İsviçre Federal Konseyi, Blockchain teknolojisi için hazırlanabilecek düzenlemeler hakkında bazı açıklamalarda bulundu. İsviçre Hükümeti’nin konu hakkındaki görüşlerine Federal Maliye Departmanı tarafından yayınlanan resmi duyuruda ulaşmak mümkün.

Federal Konsey, 7 Aralık’ta bir toplantı düzenledi ve finans sektöründeki Blockchain düzenlemeleri hakkında konuştu. Bu toplantıda Blockchain sektörünün genel özellikleri, bu sektörün tam olarak ne gibi düzenlemelere ihtiyaç duyduğu gibi şeyler masaya yatırıldı.

İsviçre Federal Konseyi, Blockchain tabanlı finansal altyapılara diğer altyapılara kıyasla daha esnek bir çalışma alanı sunmayı düşünüyor. Konsey ayrıca herhangi bir Blockchain ağında dijital kaydı bulunan kişiler için özel yasalar hazırlamayı planlıyor.

Konseyin genel amacı Blockchain teknolojisiyle ilgili her türlü şeyi kapsayacak bir düzenleme hazırlamak. Blockchain sektörü hala kısmen yeni olduğu için bu sektörde çeşitli sorunlarla karşılaşılabiliyor. Konsey bu sorunların yasada yer sahibi olmasını istiyor.

Blockchain teknolojisinin yanı sıra kripto paralar hakkında da konuşan Konsey yetkilileri, bu sektörde yaşanabilecek olası para aklama ve terörizm finansmanı faaliyetleriyle mücadele etmek istiyor. Konsey, tamamen bu gibi durumlarla başa çıkabilmek için yeni, departmanlararası bir ekip kurmayı planlıyor.

İsviçre Federal Konseyi’nin dijital teknolojilere duyduğu ilgi artmaya devam ediyor. Konsey bu yılın başlarında potansiyel bir e-frank projesinin faydaları ve zararları hakkında araştırma yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment