Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Müşterileri Tarafından 33 Milyon Dolar Değerinde Dolandırılan Kripto Para Borsası Kapandı

Londra meşeli bir kripto para borsası olan Cubits, Şubat ayında 32.5 milyon dolar değerinde dolandırıldıktan sonra, aktif hizmeti durdurmak ve dış danışmanlık firmalarından yardım almak zorunda kaldı. Kripto para borsasının iddiasına göre, dolandırılmanın arkasında platformun üç adet müşterisinin ortak ve uzun süreli çalışması yatıyor.

Yeni yaptığı bir duyuru ile para yatırma ve çekme işlemlerinin bir diğer bildiriye kadar durdurulduğunu belirten borsa yetkilileri, borsanın dolandırılma esnasında müşterilere ait ne kadar Bitcoin’e sahip olduğunu ise açıklamadı. Söz konusu haciz sonrası borsaya Opus Restructuring & Insolvency firmasından Trevor Binyon ile Steve Parker atandı.

Ticari marka adı Dooga Ltd., olan Cubits, söz konusu haberi kendi resmi Twitter hesabından da duyurdu ve geçtiğimiz Şubat ayında yaşanan ‘suçun’, borsanın işlemlerini ”ciddi bir biçimde zora soktuğunu” ve sonunda ”firmayı dış yönetime sokma konusundaki zor kararı almaya zorladığını” ifade etti.


Söz konusu hacklenme olayının ise üç Çinli trader tarafından yapıldığı ve bu kişilerin Pay Secure Online (Paysec) isimli bir online ödeme platformu aracılığıyla Bitcoin alıp, ödemeyi asla yapmadıkları iddia edilmekte. Paysec’in Malta tabanlı bir firma olmasından dolayı, Dogga haklarını Malta mahkemesinde aramayı planlıyor ve Paysec’in borsaya 39.2 milyon dolar ödeme yapmasını talep ediyor. Ödemenin orijinal hacklenmeden daha fazla olmasının sebebi ise, borsanın Çinli traderların hesaplarındaki asıl kripto para birimlerini ve fonları da talep etmesinden kaynaklanmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment