Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçre Federal Konseyi Blockchain’i Düzenlemeye Başladı

İsviçre Federal Konseyi, ülkedeki Blockchain düzenlemelerini bir an önce hazırlayabilmek için konuya ilişkin danışmanlık programını başlatmaya karar verdi.

İsviçre Federal Konseyi tarafından 22 Mart’ta yayınlanan bir basın duyurusuna göre ülkedeki yetkililer Blockchain sektörünü düzenlemek için resmen harekete geçmiş durumdalar.

Ülkedeki yerel finans sektörünü hızlı bir şekilde büyütmek isteyen ve Blockchain teknolojisinin bu alanda verimli olabileceğini düşünen İsviçreli yetkililer, bu alanda yapılacak düzenlemelerin ülkedeki Blockchain girişimlerini çoğaltacağına inanıyorlar.

İsviçre Federal Konseyi geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Blockchain teknolojisi ile ilgili bir raporu onaylamış, ülkedeki mevcut yasaların bu sektörü düzenlemek için kullanılabileceğini açıklamıştı.

Ne var ki Konsey tarafından yapılan açıklamalara göre ülkedeki mevcut yasalar her ne kadar genel hatlarıyla yeterli olsalar da belli başlı alanlarda yetersiz kalıyorlar. Ülkedeki bazı eski yasalar, hala yeni sayılabilecek Blockchain teknolojisini düzenlemek için pek kullanışlı değiller. Dolayısıyla İsviçre Federal Konseyi bu yasalarda ufak çaplı değişikliklere gidilebileceğini düşünüyor.

Yasal, düzenlenmiş bir finans piyasası oluşturmak isteyen İsviçreli yetkililer, Blockchain tabanlı ticaret tesisleri için yeni bir altyapı yasası hazırlamayı planlıyorlar. Ayrıca yetkililerin bir süredir üstünde çalıştıkları Finans Kurumları Yasası ile birlikte bu tesisler menkul kıymet firması olarak değerlendirilmeye başlayabilirler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment