Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçre Futbol Federasyonu ve Dev Bankadan Ortaklaşa NFT Koleksiyonu

İsviçreli bankacılık devi Credit Suisse ve İsviçre Futbol Federasyonu (SFA), ülkedeki kadın futbolu tanıtımını desteklemek amacıyla bir NFT koleksiyonu piyasaya sürüyor.

Credit Suisse resmi web sitesi üzerinde yayınladığı duyuruda, İsviçre Futbol Federasyonu ile ortaklaşa bir şekilde İsviçre kadın milli futbol takımının tanıtımı ve kadın futbol projelerinin desteklenmesi amacıyla Ethereum (ETH) üzerinde 756 parçalık bir NFT koleksiyonunu piyasaya süreceklerini duyurdu. NFT koleksiyonunun 11 Temmuz-31 Ağustos 2023 tarihleri arasında satışa sunulacağı bildirildi.

İsviçre kadın milli futbol takımı oyuncularının portrelerinden türetilen koleksiyonun yalnızca Credit Suisse CSX uygulaması aracılığıyla bankanın dijital varlık marketinden satın alınabileceği belirtildi. Ayrıca koleksiyonun yalnızca İsviçre Frangı (CHF) aracılığıyla satın alınabileceği ve koleksiyon parçalarının saklanması konusunda kullanıcıların harici bir cüzdan kullanımına ihtiyaç duymayacağı da vurgulandı.

Credit Suisse, NFT’lerin oluşturulması ve saklanması hizmetleri konusunda Taurus Capital ve Taurus Project ile iş birliğine gittiğini bildirdi.

Verilen bilgilere göre Ethereum üzerinde yayınlanacak parçalar, 150 ila 10.000 CHF fiyat aralığında toplamda 3 farklı nadirlik seviyesine sahip olacak. NFT sahipleri, koleksiyon parçalarının nadirlik seviyelerine göre sağlanan, oyuncularla tanışma veya imzalı forma alma gibi çeşitli avantajlardan da faydalanabilecek.

Credit Suisse İsviçre Dijital Varlıklar Başkanı Daniel Gorrera konu hakkında basına verdiği bir demeçte, NFT’lerin piyasaya sürülmesi hususunda kasten bir kullanıcıların gelişen NFT dünyasına katılmasını kolaylaştırmaya çalıştıklarını belirtti. Gorrera konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Bu proje aynı zamanda yeni finansman ve hizmet modellerinde dijital varlıkların inovatif kullanımı için de imkan sağlamaktadır. Bu alanda regüle ortak arayan ihraççılar için Credit Suisse iyi konumlanmış bir aktördür.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!