Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünya Devlerinin Bitcoin Başvurularını Güncellemesi Coinbase’e Yaradı: Hisseler Yükselişte!

Trilyon dolarlık yatırım şirketlerinin spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) başvurularını yenilemesi Coinbase (COIN) hisselerinde artışa neden oldu.

Dünya devlerinin yenilenen spot Bitcoin ETF başvurularında gözetim partneri olarak Coinbase’i seçmesi COIN hisselerinde yükselişi tetikledi. Haziran ayında BlackRock tarafından gelen spot Bitcoin ETF başvurusunu takiben Fidelity, WisdomTree, VanEck ve Invesco gibi aktörlerde taleplerini ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) iletmişti.

SEC, ilk başvurular için yeterince açık ve kapsamlı bilgilendirme yapılmadığını ve yetersiz bulduğunu söylerken dev şirketler ısrarcı tavrını korudu ve ETF taleplerini yenileyerek tekrardan SEC’ye iletti. BlackRock dahil olmak üzere tüm şirketlerin güncelleme başvurusunda gözetim partneri olarak Coinbase ile anlaştığını beyan etmesi borsanın hisse fiyatın son 4 ayın en yüksek seviyesine taşıdı.

Coinbase, teknoloji borsası NASDAQ üzerinde işlem gören ilk kripto para borsası olarak dev kurumların sektöre yönelik bu iştahını fiyatlayarak kısa sürede %13,50 yükseldi. Cuma günü 71,26 dolar seviyesinden kapanış yapan COIN pazartesi günü 80,85 dolara seviyesini gördü.

NASDAQ verilerine göre COIN yazım esnasında 79,93 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!