Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NFT Boğası İçin Bir Sinyal Mi: Bored Ape Yatch Club Fiyatı 22 Ayın Dibinde!

Popüler NFT projesi Bored Ape Yatch Club’ın (BAYC) taban fiyatı 30 Ethereum’un (ETH) altına gerileyerek son 22 ayın en düşük seviyesini gördü.

On-chain verilere göre yakın zamanda popüler NFT koleksiyonu BAYC’nin taban fiyatı, 51.726 dolar değerinde 27,03 ETH’ye gerileyerek son 22 ayın en düşük seviyesine ulaştı. Fiyat, düşüşten kısa bir süre sonra bir miktar toparlanarak 30 ETH seviyesine yükseldi.

BAYC taban fiyatı, 2021 yılının Eylül ayının başından bu yana en düşük seviyesine gerilerken MoonBirds, Azuki, Doodles ve CryptoPunks gibi diğer popüler NFT koleksiyonlarında da benzer fiyat düşüşleri görüldü.

Bunlara karşılık Eylül 2021 tarihinde BAYC’nin dolar değerinde 30 ETH’nin altına düşmesinin ardından hızla artarak 300 bin dolar değerinde 153,7 ETH’ye yükselmesi mevcut durumun yeni bir boğa senaryosunun işareti olabileceği ihtimalini akıllara getirdi.

2021 yıllarının son çeyreğinde NFT’ler kısa bir sürede popüler olarak büyük değer kazanmıştı. Kripto para piyasasında yaşanacak olası bir boğa ile birlikte Ethereum fiyatının artması ve bu durumun NFT’lere de yansıması bekleniyor.

Resim

Öte yandan alınan verilere göre BAYC koleksiyon ürünlerinin %83’ünden fazlasının 2023 yılı içerisinde hiç el değiştirmedi. Bu durumun yüksek volatilite öncesi sakinlik aşaması olduğu öne sürüldü.

Fiyatlardaki düşüşün sebebi ne?

Başta BAYC olmak üzere NFT’lerdeki fiyat düşüşünün birden fazla nedene bağlı olabileceği tahmin ediliyor. Özellikle son zamanlarda NFT piyasasından çekilen likiditenin düşen taban fiyat üzerinde etkili olduğu belirtildi. Kripto para piyasasının içerisinde bulunduğu mevcut regülatif zorlukların da NFT’leri doğrudan ilgilendirmemesine karşılık fiyat üzerinde satış baskısı oluşturuyor olabileceğinin altı çizildi.

Ayrıca büyük BAYC yatırımcılarından biri olan Machi Big Brother’ın gerçekleştirdiği satışların da düşük likidite ortamında fiyat üzerinde etkili olmuş olabileceği tahmin ediliyor. Asıl adı Jeffrey Huang olan Machi Big Brother, popüler blockchain araştırmacısı ZachXBT’ye açtığı dava ile kısa bir süre önce kripto para ekosisteminin tepkisini çekmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!