Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçre Hükümeti, Kripto Para Şirketlerini “Kurtarmayı” Reddetti!

Koronavirüs krizi sadece geleneksel finans sistemini değil, aynı zamanda kripto para sektörünü de sert bir şekilde vurdu. Kripto para şirketlerinin yoğun bir şekilde kümelendiği İsviçre’nin Zug vadisi de bundan payını aldı. Zug’un finans yöneticisi Heinz Taennler Nisan ayında hükümetten kripto para firmalarını kurtarma talebinde bulunmuştu.

Kripto Para Vadisine Destek Yok

Aradan 1 ay gibi bir süre geçtikten sonra İsviçre hükümetinden yanıt geldi ancak bu yanıt istenilen seviyede olmadı. Merkezi hükümet fintek start-up firmaları için 157 milyon dolarlık bir krediyi kullanıma açsa da, kripto para şirketlerini kurtarmak için böyle bir kredi paketi açıklamasında bulunmadı. Taennler ise kripto para sektörünün böyle bir tablo karşısında hayatta kalamayacağını düşünüyor.

İsviçre’nin hem kripto para hem de blockchain start-up firmaları ile tanınan Zug yani Kripto Para Vadisi, ne yazık ki hükümetten hiçbir destek alamadı. Bölgeden 24 kripto para şirketinin ayrı ayrı başvurularda da bulunduğu ancak hepsinin geri çevrildiği aktarılıyor. Hükümet yetkililerinin büyük çoğunluğunun ise kripto para sektörüne yönelik böyle bir kredi vermeye niyeti olmadığı iddia edilmekte.

Bölgedeki kripto para şirketlerinin batması, uzun vadede Avrupa’nın blockchain ve kripto para konusundaki üstünlüğünü de yitirmesi ve gerilemesi anlamına gelebilir. Özellikle Asya bölgesinden gelen girişimler, hem Avrupa hem de ABD için ciddi tehdit oluştururken İsviçre’nin bunu görmezden gelmesi, tehlikeyi daha da artırabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment