Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçre Merkezli Kripto Para Şirketi Şeriat Sertifikası Aldı

İsviçre merkezli fintech firmalarından X8 AG, kendi geliştirdiği Ethereum tabanlı sabitkoin için Şeriat İnceleme Bürosu’na (SRB) başvurdu ve sertifika almayı başardı.

SRB, Bahreyn Merkez Bankası’ndan lisans almayı başarmış bir Şeriat danışmanlık firması. SRB’nin yaklaşık on iki farklı pazarda faaliyet gösterdiği düşünülüyor.

Kripto paraların Şeriat’a uyumlu olup olmadıklarına dair çeşitli tartışmalar dönüyor. Bundan birkaç ay önce paylaştığımız haberlerde Türkiye’deki Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paralar hakkında yaptığı açıklamaları aktardık.

Şeriat Sertifikası

X8’in kurucu ortaklarından Francesca Greco’ya göre şirketin ürettiği Ethereum tabanlı sabitkoin, yedi farklı itibari para ve altın ile destekleniyor. Şeriat danışmanları, bu yeni koinin altın ile destekleniyor olmasının Şeriat’a gayet uygun olduğunu düşüyorlar.

Orta Doğu’daki pozisyonunu kuvvetlendirmek isteyen şirket, Şeriat’a uyumlu bir kripto para borsası da oluşturmak istiyor. Greco, Reuters‘a verdiği röportajda şirket olarak Abu Dabi, Dubai ve Bahreyn’deki bazı yerel borsalarla görüşmeleri sürdürdüklerini belirtti.

Körfez bölgesindeki ülkelerin her birinin fintech alanında lider pozisyona gelmek istediğini belirten Greco, bu bölgenin teknoloji şirketleri için oldukça “iyi” bir fırsat olabileceğini düşünüyor.

Bundan bir süre önce Stellar (XLM) da para aktarma konusunda Şeriat sertifikası almayı başardı. Stellar, o dönemde yaptığı açıklamalarda bu sertifikayı almayı başaran ilk blockchain ağı olduğunu iddia ediyordu. Stellar’ın yanı sıra NOORCOIN gibi şirketler de Şeriat sertifikası aldılar.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment