Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Cash Kan Kaybetmeye Devam Ediyor! 15 Kasım BCH’yi Nasıl Etkileyecek?

Piyasa hacmine göre dünyanın en büyük dördüncü kripto para birimi Bitcoin Cash, son 24 saat içerisinde %5’e kadar çıkan düşüş ile kan kaybetmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde küçük çaplı bir boğanın tetikleyicisi olan kripto para birimi, şu an top 10 kripto para birimi arasında en çok düşüş yaşayan konumunda.

CoinMarketCap verilerine göre, basın saati itibariyle Bitcoin Cash 526 dolardan işlem görmekte ve son 24 saatlik kaybı %3.72 civarında. BCH’nin toplam piyasa hacmi de 9 milyara kadar geriledi. Geçtiğimiz bir hafta içerisinde yaşanan kavgalar ve gerilimin artması öncesi, Binance ve Coinbase borsalarından yapılan destek açıklaması sonrası BCH bu ayın en yüksek seviyesine kadar yükselmişti.

Bitcoin Cash [BCH] price chart | CoinMarketCap

Bitcoin Cash 502 dolara kadar düştükten sonra, yaklaşık 15 dakika içerisinde 515 dolara kadar sıçrayıp, yatırımcılarının gönlüne su serpse de, düşüş hala devam etmekte.

BCH price hike | Source: Trading View

Fork haberleri öncesi böyle sert bir düşüşün yaşanması bir çok yatırımcıyı şaşırttı çünkü genellikle fork veya bölünme öncesi bütün kripto para birimleri yükseliş ile güne başlar. Bölünmenin temel sebebi ise Satoshi olduğunu iddia eden Craig Wright ile, Bitmain‘in kurucusu Jihan Wu ve destekçileri arasındaki anlaşmazlık. Kendi güncellemelerini savunan iki isim, son hafta topluluk için oldukça gergin bir dönem geçmesine sebep oldu.

Söz konusu hard fork ve bölünme sonrası şu an için durum Jihan’ın lehine gözüküyor olsa da, daha fazla madenciye sahip olan kendi ağının devam etmesini sağlayabilecek. Bitcoin Cash’in ünlü isimlerinden Roger Ver de geçtiğimiz günlerde Bitmain ekibine destek verdiğini açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment