Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçre’de İkinci Bir Özel Banka Kripto Para İşlemlerine Start Verdi!

2017’nin Temmuz ayında, ülkedeki önemli bankalardan olan Falcon Private Bank, kendi varlık alt yapısı çerçevesinde Bitcoin depolayıp bunun trading’ini yapacağını duyurmuştu ve ülkede kripto para ile işlem yapan ilk banka olarak yolu diğerleri için de açmıştı.

Şimdi ise Falcon’un açtığı yolu Zürih’te bulunan Maerki Bauman Private Bank takip ediyor. Maerki’nin kripto para kabulü konusundaki tek şartı ise bunların bir hizmet veya madencilik ile kazanılmış olması. Banka, olası bir kara para aklama durumuna karşı verilen kripto para biriminin kökenini öğrenmek istiyor.

Banka yaptığı açıklamada kripto para birimlerini yatırımcılar için bir alternatif olarak gördüklerini ve kendilerinin bu konudaki tecrübelerinin nispeten kısıtlı olduğunu vurgulamakta:

‘’Maerki Baumann bu yatırım araçlarının gelişimini ve altta yatan düzenlemeleri yakından takip ediyor. Bunların içerisinde kripto para birimlerine yatırım yapmanın yanı sıra, bu varlıkları depolama ve bunların ticaretini yapmak için gerekli araçlar da var. Şu an için kripto para birimlerini alternatif birer yatırım aracı olarak görüyoruz ancak bizim bu ve veri konusunda sınırlı tecrübemiz var. (fiyatlar, volatilite, ticari hacimler)’’

İsviçre kesinlikle kripto para birimleri konusundaki gelişimde zirveye oynayan ülkelerden bir tanesi. Geçtiğimiz günlerde aldığımız iyi haberlerden bir diğeri ise, ülkenin menkul kıymet borsasının sahibi olan SIX Group’un, tam uyumlu bir kripto para alt yapısı geliştireceği haberi olmuştu. Söz konusu alt yapı trading ve emanet ile depolama çözümleri için kullanılabilecek.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment