Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Varlık Yönetim Firması Canaccord: Bitcoin ETF’si 2019 Yılında Onaylanabilir

Canaccord Genuity‘den gelen son haber, çok beklenilen Bitcoin ETF‘sinin 2019 yılına kadar gelemeyeceğini konu almakta.

Kanada içerisindeki en büyük bağımsız dealer firması olan Canaccord, yayınladığı çeyrek dönemlik raporda, menkul kıymet tokenlerinden, kripto para birimlerinin spot fiyatlarına kadar bir çok konuya değindi.

Bunun yanı sıra firmanın raporundaki en çok dikkat çeken nokta ise, geçtiğimiz günlerde Winklevoss ikizleri tarafından başvurulup, ret cevabı alınan Bitcoin ETF’si. Canaccord özellikle CBOE ile VanEck/SolidX‘in yaptığı tekliflere dikkat çekerek, SEC’in şu an böylesine bir baskı yüzünden karar süresini olabildiğince erteleyeceğini, bununu 2019 yılının Mart ayına gidebileceğini ifade etmekte. Ancak SEC isterse bu cuma 10 Ağustos tarihinde de bir karara varabilecek.

”VanEck SolidX Bitcoin Tröst’ünün bir çokları tarafından potansiyel onaya en yakın aday olarak görülmesine rağmen, SEC’in son karar tarihini ertelemesi çok daha olası gözüküyor ki bu durumda olası bir karar 2019 yılının Mart ayına kadar gerçekleşmeyebilir.”

Canaccord diğer yatırımcı odaklı ürünlere de değinip, Kanada’da bu noktada değişimler olacağını sinyallerini de verdi:

”Bu esnada, diğer Bitcoin temelli menkul kıymet araçlarının 2015 yılının Mayıs ayından beri İsveç içerisinde düzenlenmiş borsalarda listelenmiş olduğunun farkındayız ve sınırın kuzeyindeki Kanada da kendi Bitcoin ETF ürünü konusunda çalışmalar yapıyor”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment