Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçre’deki Varlık Yönetim Şirketinden Maden Destekli Kripto Para Geliyor

İsviçre‘deki varlık yönetim şirketlerinden olan Tiberius Group AG, çeşitli madenlerle desteklenen yeni bir kripto para oluşturmayı planlıyor. 2005 yılında bir emtia yönetim şirketi olarak kurulan Tiberius Group, yaklaşık 350 milyon dolar değerinde varlık yönetiyor.

Şirket fiyatı bakır, alüminyum, nikel, kobalt, kalay, altın ve platin gibi emtiaların fiyatına göre belirlenecek olan Tiberius Coin adlı bir kripto para oluşturmayı planlıyor. Projenin yönetiminden sorumlu olan Tiberius Technology Ventures AG CEO’su Giuseppe Rapallo, konu hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Dijital parayı yalnızca tek bir emtia ile desteklemektense birden fazla maden ile desteklemeyi seçtik. Bu sayede koinde bir ‘dağılım’ yapılmış olacak ki bu da koini hem daha istikrarlı hem de daha cazip hale getirecek.”

Rapallo, koin fiyatının yaklaşık 0.70$ civarında olacağını belirtti ve koinin satın işlemlerinin tamamen İsviçre yasalarına uygun şekilde yürütüleceğini vurguladı. Şirket, koinini listelemek için Estonya merkezli borsalarından LATOKEN’i seçti. Rapallo’ya göre LATOKEN adlı borsa, şirketin aradığı özellikleri karşılıyor.

Londra’daki BullionVault Ltd. adlı şirketin araştırma direktörü Adrian Ash, maden bazlı kripto para projelerinin durumundan pek umutlu değil. Ash’e göre şu ana dek maden ile desteklenen bir kripto para üretmeye çalışan pek çok şirket oldu ve bu şirketlerin hiçbiri doğru düzgün başarıya ulaşamadı. Ash, konuyla ilgili Bloomberg’e verdiği röportajda şöyle söyledi:

“Var olmayan bir sorunu çözmeye çalışıyorlar. Bu süreç, Blockchain için fazladan maliyet yapmadan da tamamlanabilir.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment