Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçreli Dev Banka, Kripto Para Ürün Yönetimi Firmasıyla Anlaştı

İsviçre merkezli mortgage bankası Hypi Lenzburg, yine İsviçre merkezli kripto para ürün yönetimi firması Token Suisse ile bir iş birliği anlaşması imzaladı. Yapılan resmi basın açıklamasında bu iş birliği kapsamında bankanın, kripto para ve Blockchain firmalarına sunacağı ürün portföyünü genişletmeyi düşündüğü kaydedildi.

Geçtiğimiz yılın Haziran ayında, şirketin CEO’su eski bir yazılımcı Marianne Wildi tarafından yapılan hamle ile banka; kripto para ve Blockchain firmalarına hizmet vermeye başlamıştı. Bankanın yaptığı hamle, o dönem kripto para ve Blockchain teknolojisine karşı ulusal bir bakış açısının da yansımasını oluşturuyordu.

Token Suisse ise kripto para ve Blockchain yatırım danışmanlığı firması olarak fonksiyon gösteriyor. Şirket, aynı zamanda ünlü kripto para ödeme sistemi firması Token Pay ile de resmi ortak konumunda yer alıyor ve yerel basındaki iddialara göre Token Suisse, dünyada çoklu kripto para ürün sertifikası alan ilk şirket. İsviçre mrekezli Hypi Lenzburg da, bu hamlesi ile kripto para müşterilerine daha farklı opsiyonlar ve hizmetler sunabilmeyi amaçlıyor.

Hypi olarak da kısaltılan banka bilindiği üzere bu yılın başlarında İsviçre’nin yine çok konuşulan kripto para bankası ‘SEBA’ ile de bir iş birliği yapmıştı. Bu anlaşma kapsamında ise, SEBA’nın merkezi olmayan yazılımının; Hypi’nin geleneksel bankacılık veri tabanına entgre edileceği ve bu sayede bankanın kripto para alanında etkisini arttırmaya çalışacağı not düşülmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment