Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçreli SIX Group, Yeni Bir Blockchain Trading Sistemini Duyurdu

İsviçre’nin en önde gelen finansal kuruluşlarından olan SIX Group’un CEO’su Jos Dijsselhof, kripto para sitesi CoinTelegraph’a verdiği bir röpotajda, Blockchain temelli bir trading sistemini hayata geçirmek için kolları sıvadıklarını aktardı.

Hem sunulan kripto para hizmetlerinde hem de diğer trading süreçlerinde Blockchain’den faydalanmak için çalışmalar yapan grup, hali hazırdaki sistemi yenileyerek çok daha efektif ve hızlı bir süreç yönetmek istiyor.

Jos Dijsselhof, röportajda yaptığı açıklamada geleneksel sistemde, bir hisse senedini satın alan kişinin; resmi olarak o hisse senedinin sahibi olması için geçen sürenin ortalama iki gün olduğunu ifade ederken; bu yeni Blockchain odaklı sistemle ise bu sürenin sadece saniyelere düşeceğini belirtti.

Jos Dijsselhof, ayrıca bu yeni sistem sayesinde tüm sürecin hızlanması ile birlikte, risklerin de ortadan kalkacağını ve trading deneyiminin daha güvenli hale geleceğini belirtti.

İsviçre Hisse Senedi Borsası’nın da arkasındaki grup olan SIX, tüm trading süreçlerini dijitalize etmek ve hızlandırmak için önümüzdeki 10 yılı kendilerine hedef belirlemiş durumda.

Bununla birlikte, diğer hisse senetlerinin de tokenize olması, şirketin ajandasında yer alan bir başka gelişme olarak belirtiliyor.

Şu anda sadece SIX değil, birçok dev borsanın arkasındaki şirket dijitalizasyon ve Blockchain teknolojisi ile ilgili çalışmalar yapıyor. Örneğin, Alman borsası Deutsche Borse, Blockchain ile ilgili olarak yaptığı çalışmaları daha şimdiden tamamladı ve yeni sisteme geçti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment