Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amazon Müşterileri Arasında Yapılan Ankette, Kripto Paralar Ön Plana Çıktı

Investing.com, yaklaşık binden fazla Amazon müşterisini içeren bir anket yaptı ve müşterilerin davranışları, beklentileri ve istekleri konusundaki düşüncülerini öğrenmeye çalıştı.

Amazon müşterilerinin, Amazon markası altında neyi satın almak istedikleri yönünde sorular sorulurken; ankette çıkan sonuçlara göre, Amazon müşterileri, web sitesinden kripto para satın almak istediklerini belirtti.

Amazon markası adı altında neyi satın almak istersiniz yönünde sorulan soruya katılımcıların yüzde 12’si kripto paralar derken; yüzde 13’lük bir kesim medikal marijuana, yüzde 72.9’luk bir kesim bilgisayar ve yüzde 15.3’lük kesim ise sağlık hizmeti cevabını verdi.

Ankete katılan yaklaşık bin isimden üçte birinin her ay Amazon’dan alışveriş yaptığı belirlenirken, yüzde 43’lük bir kesmin ise artık e ticaret sebebiyle alışveriş merkezlerine gitmeyi bıraktığı ortaya çıktı. Milenyum neslinin aylık ortalama 123 dolar harcadığı belirtilirken, ebeveynlerin ise 118 dolara yakın bir harcama yaptığı ortaya çıktı.

Bu ay içinde konuşan Binance CEO’su Changpeng Zhao, Amazon’un er ya da geç bir kripto para çıkaracağını ifade etmiş ve internet üzerinden iş yapan bu tarz şirketlerin neden kripto paraları ödeme yöntemi olarak eklemediğini anlayamıyorum, ifadelerini kullanmıştı.

Son dönemde yaptığı Blockchain çalışmaları ve aldığı patentler ile dikkat çeken Amazon’un kripto paraları platforma bir ödeme metodu olarak eklemesi halinde, birçok otoriteye göre, kripto para kabulü ve kullanım oranı dünya genelinde çok büyük bir artış yaşayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment