Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçre’nin Lugano Şehri “Avrupa’nın Bitcoin Başkenti” Oluyor

Avrupa’nın Bitcoin başkenti olmayı hedefleyen İsviçre’nin Lugano şehri, Bitcoin (BTC), Tether (USDT) ve şehrin kendi token’i LGVA’i fiilen yasal ihale olarak kabul etmek için stablecoin ihraççısı Tether ile ortaklık kurdu.

Lugano’nun Belediye Başkanı Michele Foletti, 3 Mart tarihinde gerçekleşen “B Planı” etkinliğinde Bitcoin, Tether ve LGVA token’ın şehirde “fiilen” yasal ihale olarak kabul edileceğini, İsviçre frangının kesinlikle Lugano’da ve İsviçre’nin diğer şehirlerinde gerçek yasal ihale olarak kalacağını söyledi.

Tether Baş Teknik Sorumlusu Paolo Ardoino, projenin diğer bölgelerdeki yetenekleri Lugano’ya çekmeyi ve şehri Avrupa’da büyük bir blockchain merkezi haline getirmeyi amaçladığını söyledi.

Bu para birimlerinin Lugano şehri gibi yerel olarak kontrol edilen aktif bir ortamda gerçekten işe yarayabileceğini göstermek istiyoruz.

Proje, Lugano sakinlerinin vergilerini kripto kullanarak ödemelerine izin vermenin yanı sıra kripto kullanımını park ödemelerine, kamu hizmetlerine ve öğrenciler için öğrenim ücretlerine kadar genişletecek. Bölgede bulunan 200’den fazla mağaza ve işletmenin de ürün ve hizmetler için kripto ödemelerini kabul etmesi bekleniyor.

Tether, ortaklığın bir parçası olarak bölgedeki blockchain tabanlı girişimlerin finanse edilmesine yardımcı olmak ve 1 milyar dolarlık bir değere (unicorn) ulaşan kripto projeleri oluşturmak için 100 milyon İsviçre frangına kadar bir fon oluşturacağını söyledi. Ayrıca Polygon, Lugano’daki stablecoin yerleşimleri için bir altyapı ortağı olarak hareket edecek.

Etkinlikte bunların yanı sıra yaklaşık 63.000 kişilik nüfusu ile İsviçre’nin 9. en büyük şehri olan Lugano‘nun ekim ayında “Bitcoin Dünya Forumu” konferansına ev sahipliği yapacağı açıklandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!