Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencisi GEM Mining Üretim Gücünü Yüzde 22 Artırdı

Güney Carolina’da Bitcoin (BTC) madenciliği yapan GEM Mining, üretim kapasitesini bir ay içerisinde yüzde 22 oranında artırdığını duyurdu.

GEM Mining tarafından perşembe günü yapılan açıklamaya göre şirketin Bitcoin üretmek için kullandığı cihazların sayısı, Ocak-Şubat 2022 tarihleri arasında 14 bin 804’ten 18 bin 65’e yükseldi.

Cihaz sayısındaki artış, GEM Mining’in sahip olduğu hash oranının da 1,44 EH/s seviyesinden 1,77 EH/s seviyesine çıkmasıyla sonuçlandı.

Hash oranındaki artışa rağmen şirket ocak ayında 222,5 tane bitcoin üretirken, şubat ayında 200,5 adet bitcoin üretebildi. GEM Mining, ürettiği BTC miktarındaki bu düşüşü hem şubat ayının ocağa kıyasla daha kısa olmasına hem de global hash oranındaki artışa bağladı.

Şirketin ocak ayında 9.15 milyon dolar; şubat ayında 8.22 milyon dolar gelir elde ettiği belirtilirken, gelirdeki bu düşüş de aynı sebeplere bağlandı.

Bu yılın başından bu yana toplamda 423 tane bitcoin üreten GEM Mining’in CEO’su John Warren, “Bu yıla iyi bir giriş yaptık ve bunu şubat ayında da devam ettirdik. Önümüzdeki aylarda çalıştırmaya başlayacağımız 14 bin cihaz sayesinde filomuzu büyütecek ve etkili bir şekilde madencilik yapmayı sürdüreceğiz.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!