Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Birleşik Krallık’ta Soruşturma Altında Olan 50 Kripto Firması Var

Birleşik Krallık’taki finans piyasalarının denetiminden sorumlu FCA, hakkında halihazırda soruşturma yürütülen elli kripto para firmasının olduğunu açıkladı.

Finansal Yürütme Kurumu (FCA) tarafından bugün yapılan açıklamaya göre bu elli şirket hakkında yürütülen soruşturma, söz konusu şirketlerin FCA’ya henüz kayıt yaptırmamış olmasından kaynaklanıyor.

Son dönemlerde kripto para firmalarını ve özellikle kripto paralarla ilgili reklamları daha sıkı denetlemeye başlayan FCA, şimdiye dek kendisine başvuruda bulunmuş otuz üç kripto firmasının kayıt başvurusunu onayladı. Kaydına geçici süreliğine onay verilmiş ise yirmi iki şirket bulunuyor.

Finansal Yürütme Kurumu tarafından açılan soruşturmaların bir kısmı, kripto para yatırımcılarını hedef alan dolandırıcıların önüne geçmek için yürütülüyor.

FCA tarafından yapılan resmi açıklamaya göre 1 Nisan 2021-30 Eylül 2021 tarihleri arasında FCA’ya kayıt yaptırmadığı gerekçesiyle üç yüzden fazla kripto para işletmesi hakkında soruşturma açıldı. FCA, hakkında soruşturma açılmış şirketlerin büyük bir kısmının dolandırıcılık olabileceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!