Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BT Devi Fujitsu Blockchain Para Transferi İçin Büyük Bankalarla Birleşiyor

Japon BT devi Fujitsu ve üç büyük banka, blockchain teknolojisiyle kurulmuş eşler arası para transfer sistemi planını duyurdu.

Mizuho, Sumitomo Mitsui ve Mitsubishi UFJ ortaklığıyla Fujitsu, eşler arasında fon göndermek için bulut tabanlı bir blockchain platformu deneyecek. Aynı zamanda sistemin kullanılabilirliğini artırmak için bir akıllı telefon uygulaması oluşturulacak.

Teoride platform, müşterilerin üç bankadaki geleneksel para hesaplarını Blockchain sistemine bağlıyor.Böylece uygulamayı para göndermek için kullanabilir, bunun yanı sıra para yatırma ve çekme işlemleri de yapabilecekler. Değer aktarımı konusunda Blockchain uygulaması aynı zamanda takas işleminin işlevselliğini test etmiş olacak.

Fijitsu basın açıklamasında öncü programla ilgili şunları söyledi:

“Program sistemin bireyler arasındaki para transfer süreci dizilerinin uygulanmasını yani bireyler için para transfer hesabından para transferi ve bununla bağlantılı gerçek banka hesabı değerlendirmesini sağlayacaktır.”

Fujitsu’nun platformu geliştirme konusunda çalışmaları önümüzdeki üç ay boyunca devam edecek. Sistemin Ocak-Mart 2018 tarihleri arasında tamamlanması bekleniyor.

Fujitsu, geçtiğimiz ay Japon Bankalar Birliği (JBA) ile blockchain finans hizmetlerini test etmek için bir ortaklık kurduğunu duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment