Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ukrayna Bitcoin Borsalarını Düzenleyecek

Ukrayna’da tanıtılan yeni yasa, yerel kripto para ekosistemini ülkenin merkez bankasının gözetimi altına alacak.

Devlet kayıtlarına göre ilk olarak 6 Ekim’de düzenlenen tasarı, vergilendirme ve veri kurtarma koşulları da dahil olmak üzere borsa hizmetleri kurallarını ana hatlarıyla belirtiyor. Özellikle, tasarı, 2014 yılında benzer bir hüküm yayınlayan ABD İç Gelir İdaresinin yaklaşımını yansıtarak, kripto paraların bir tür mülk olarak vergilendirilmesini istiyor.

Tasarı, aynı zamanda, gelirlerin ayrıca vergilere tabi olduğunu belirten kripto para madenciliği ile ilgili bir bölüm de içeriyor.

Ağustos ayında ülkenin merkez bankasının, Ukrayna’da kripto para aktivitelerini düzenleyeceğini ima ettiği düşünülürse, bu yasanın tanıtımı dikkate değer bir gelişme.

Eğer tasarı kabul edilip yasaya geçirilirse, Ukrayna Ulusal Bankasının borsalar için kılavuzlar oluşturmak için o tarihten itibaren iki ay süresi olacak. Dahası, bir çeviriye göre Ukrayna hükümetinin ”bakanlıkların ve diğer yönetim birimlerinin, kuralcı yasal eylemlerinin bu yasayla uyum sağladığından emin olmasını” şart koşuyor.

Tasarı, Ukraynanın ulusal parlamentosu Verkhovna Rada‘dan geçerken üzerinde hangi değişiklerin uygulanacağı görülecek. Devlet kayıtlarına göre, öncü rolü üstlenen Finansal İdare ve Bankacılık Komitesiyle birlikte tek meclisli parlamentodaki birçok komite önlem amaçlı tartılacak şekilde düzenlendi.

Bu süreçteki bir diğer muhtemel faktör ise birçok parlamento üyesinin Bitcoin’de önemli hisselerinin oluşu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment