Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jamie Dimon: Benim İçin Bitcoin Konusu Kapandı

JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon, kripto piyasasını mutlu eden bir açıklamayla, şu andan itibaren Bitcoin hakkında yorum yapmayacağını söyledi.

Bu açıklama, Dimon’un Bitcoin’in bir “dolandırıcılık” olduğunu söyleyerek adının çıktığı açıklamadan bir ay sonra geldi. CNBC’ye göre Dimon, bu açıklamayı şirketin 3. çeyrek kazanç istatistiklerini gazetecilerle paylaşırken yaptı.

“Bitcoin zaten Dünya’daki önemli şeyler listesinde pekte yüksekte değildi ve artık Bitcoin hakkında herhangi bir açıklama yapmayacağım.”

Bu açıklama sırasında, JPMorgan CFO’su Marianne Lake’in alıntılanan sözleri de dikkat çekti.

“Bankamız, regülasyonlar altında kontrol edilen dijital para birimlerine karşı açık görüşlüdür.”

Dimon, Bitcoin hakkında yaptığı sert açıklamalarla tanınıyor. 12 Eylül’de yaptığı açıklamada, Bitcoin’in “lale çılgınlığından daha kötü” olduğunu söylemişti. Burada, 17. yüzyıl Hollanda’sındaki lale çılgınlığına değinmiş. Aynı zamanda, “bu işin sonu iyi görünmüyor, eninde sonunda biri öldürülecek” gibi bir açıklama da yapmıştı.

Dimon, sonrasında daha da dikkat çekici ve acımasız açıklamalarda bulunarak, Bitcoin’in hükümetler tarafından hedef alınacağını söylemişti.

Dimon’un geçen ayki “dolandırıcılık” sözleri, birçok Wall Street çalışanını “tetiklemişti.” Bazıları onun tarafında olsa da, çoğu kişi bu konu üzerinde bir fikir beyan etmedi.

Bunun tersine, bazı yorumcular ise “dolandırıcılık” sözlerine karşı çıkarak, Bitcoin’in temelinde, geleneksel banka sistemlerini yok saydığını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment