Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İtalya: Avrupa’da Bitcoin’e En Çok Güvenen Ülke

Kısa süre önce yapılan yeni bir ankete göre İtalya’daki vatandaşlar, Bitcoin‘in geleceğinden Avrupa’daki diğer vatandaşlara kıyasla çok daha ümitliler.

BitFlyer bundan bir süre önce Avrupa genelindeki on farklı ülkede toplamda 10 bin civarında vatandaşın katıldığı bir anket düzenledi. BitFlyer’ın Avrupa’daki vatandaşların kripto paralar hakkındaki görüşlerini öğrenmek için düzenlediği bu anket oldukça ilginç sonuçlar çıkardı.

Şirketin Google Survey aracılığıyla düzenlediği bu ankete göre Avrupa’daki vatandaşların yüzde 63’ü, kripto paraların bundan on sene sonra, yani 2029 yılında da var olmaya devam edeceklerini düşünüyor.

Norveç’teki vatandaşların yüzde 73’ü kripto paraların önümüzdeki on sene içerisinde var olmaya devam edeceklerini düşünüyorlar. Listede zirveyi çeken Norveç’i yüzde 68 ile İtalya takip ediyor.

BitFlyer insanların Bitcoin ve genel olarak kripto para piyasası hakkındaki görüş farklılıklarını öğrenebilmek için insanlara başka bir soru daha sordu. Bu seferki soru kripto para piyasasını değil yalnızca Bitcoin’i ilgilendiriyordu. İnsanların “Bitcoin önümüzdeki on yıl boyunca ayakta kalmaya devam eder mi?” sorusuna verdikleri cevaplar oldukça farklı oranlar çıkardı.

İtalya’daki vatandaşların yüzde 55’i bu soruya evet yanıtı vererek listenin zirvesini çekmeyi başardılar. Onların yüzde 53 ile Polonya ve yüzde 51 ile İspanya takip ediyor. Fransa’daki vatandaşların ise yalnızca yüzde 40’ı Bitcoin’in ayakta kalmaya devam edeceğini düşünüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment