Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Beklenen 2019 Birinci Çeyrek Raporunu Yayınladı

ABD merkezli önde gelen Finansal Teknoloji firmalarından birisi olan Ripple, kurduğu blockchain ağının yanı sıra piyasaya sürdüğü kripto para birimi XRP ile de sık sık anılmakta ve bilinmekte. Firma 25 Nisan tarihinde 2019 yılının birinci çeyreğine ait finansal piyasa raporunu yayınladı ve verilerini paylaştı.

İlgili raporda Ripple’ın emanet hesaplarından çıkan XRP miktarının yanı sıra, firmanın finansal ilerlemesi ve genel olarak XRP piyasası hakkında bilgiler de yer alıyor.

”Ripple’ın birinci çeyrek satışları küresel XRP hacminin %0.32’sine denk gelmekte. Kriptografik emanet hesabından üç milyar XRP çıkartıldı ve 2.30 milyar ise geri alındı. XRP şuan dünya çapında yaklaşık olarak 120 kripto para borsasında listelenmiş durumda.”

Raporda bunun yanı sıra Ripple firmasının geçtiğimiz üç ay boyunca her ay için 1 milyar XRP çektiği de belirtilmekte. 3 milyar XRP’den 700 milyon adeti ekosistemin gelişimi için kullanılırken, geri kalan 2.3 milyar XRP emanet hesabına geri gönderilmiş.

Raporun ilgi çeken noktası ise ilk çeyrekte firmanın 169.42 milyon dolar değerinde XRP satmış olması. Ripple bu sayede 2018 yılının dördüncü çeyreğine kıyasla %0.25’lik satış artışından, %0.32’lik satış artışına çıkmış oldu. Bunun yanı sıra kurumsal firmalara yapılan direkt XRP satışında da 2018 yılının son çeyreğine kıyasla ciddi bir artış var. Geçtiğimiz çeyrekte 61.93 milyon dolarlık XRP satışı yapan Ripple, 2018 yılının son döneminde 40.15 milyon dolarlık satış gerçekleştirebilmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment