Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brezilya Polisinden Bitcoin ile Para Aklayanlara Şafak Baskını!

24 Nisan tarihinde yayınlanan bir duyuruya göre, Brezilya polisi merdiven altı uyuşturucu laboratuvarı ile ciddi bir gelir elde eden ve gelirini Bitcoin ile aklayan bir kişiyi demir parmaklıklar arkasına gönderdi.

Porto Alegro içerisinde bulunan Uyuşturucu Ticaretini Önleme Departmanı, bir uyuşturucu satıcısını takip ederken küçük bir evin altında yer alan merdiven altı Bitcoin madencilik tesisini de buldu. Polis raporunda bu durumun ”hiç alışık olunmayan” bir durum olduğu belirtildi. Polisler olay yerinde günün 24 saati aktif olarak çalışan 25 Bitcoin madencilik donanımı buldular. Polis raporunda bunun yanı sıra değeri 63.000 dolar civarında olan sofistike donanım ve yazılım bulunduğu da kayıt altına alınmış.

Polisin yaptığı açıklamaya göre ekipmanların sahibi olduğunu belirten kişi, evi kiraladığını ve yatırım olarak Bitcoin madenciliği yaptığını iddia etmekte. Polis buna rağmen evinde yasa dışı elektrik kullanması nedeniyle şüpheliye ek bir para cezası da kesti. Polisin aktardığı bilgilere göre uyuşturucu laboratuvarından elde ettiği geliri direkt olarak Bitcoin alım satımı ve Bitcoin madenciliği ile aklayan kişi, yargılanma sürecini beklemek üzere hapishaneye gönderildi.

Kripto para birimleri ilk piyasaya çıkmalarından bu yana nispeten yasa dışı olarak görülen unvanını ve şöhretini geride bıraktı. Birçok büyük kurumun da kripto para piyasasına giriş yapması bunu oldukça olumlu etkilese de, hala yasa dışı işlemler için Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini kullanan kişiler de yok değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment