Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İtalya’daki Bitcoin Kullanımı Ülkedeki Vergiler Yüzünden Artabilir

İtalyan Hükümetinin vatandaşlardan aldığı yüksek vergiler ülkedeki vatandaşların zamanla Bitcoin gibi kripto paralara yönelmelerine yol açabilir.

İtalyan Hükümeti geçtiğimiz günlerde yeni bir vergi planı hazırlamak için harekete geçti. Hükümet yetkilileri bankalardaki özel müşteri kasalarından da vergi kesmeyi ve bu şekilde hükümetin vergi gelirini ciddi ölçüde artırmayı öneriyorlar.

İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini tarafından yapılan açıklamalara göre bu kasalarda toplamda milyarlarca euroluk varlık tutuluyor. Salvini, bu varlıklardan kesilecek vergilerin hükümet için epey yararlı olabileceğini düşünüyor.

İtalyan Hükümeti son dönemlerde Avrupa Birliği‘ndeki bazı yetkililerin ithamlarına maruz kalıyor. Bu ithamlara göre İtalyan ekonomisinde çeşitli usulsüzlükler dönüyor ve İtalyan Hükümeti bu konuda gerekli ve doğru adımları atmıyor. Durum böyleyken İtalya’nın yakın gelecekte belli başlı AB kurumlarından aldığı bütçeyi kaybetme ihtimali bulunuyor. İtalya’nın yeni gelir kapıları arıyor olmasının başlıca sebebinin bu olduğu söylenebilir.

Ne var ki hükümetin bu doğrultuda atacağı adımlar ülkedeki kripto para kullanımının ciddi anlamda çoğalmasını sağlayabilir. Dünya geneline baktığımızda kripto paraların genelde baskıcı rejimler altında, kötü ekonomik durumlar altında yaşayan vatandaşlar tarafından sıkça kullanıldıklarını görüyoruz. Buna benzer bir durumun İtalya’da da görülmesi işten değil.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment