Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada’daki Bu Üniversite Blockchain ile Diploma Verecek

Kanada‘daki bir üniversite, önümüzdeki dönem mezun olacak öğrencilerinin diplomalarını Blockchain üzerinden oluşturmayı planlıyor.

Kanada’daki Güney Alberta Teknoloji Enstitüsü (SAIT), geçtiğimiz gün bir basın duyurusu yayınladı ve ODEM (On-Demand Education Marketplace) ile işbirliği yapmaya başladığını açıkladı. Üniversite yönetimi, ODEM ile yaptığı işbirliği sonucunda Blockchain tabanlı diplomalar oluşturmayı planlıyor.

Üniversitenin yayınladığı basın duyurusuna göre bu yıl içerisinde mezun olacak öğrencilere, aldıkları diplomanın bir de Blockchain üzerinden kopyası verilecek. Bu yıl SAIT’ten mezun olacak öğrenci sayısının 4 bin 800’den fazla olduğu düşünülüyor. Bu öğrencilerin hepsi mezuniyet sonrasında diplomalarının Blockchain kopyasını alabilecek ve rahatlıkla kullanabilecekler.

Hem fiziki hem dijital bir diploma alacak olan bu öğrenciler, mezuniyet sonrasında herhangi bir iş görüşmesine veya üniversite diploması gerektiren başka bir görüşmeye gittiklerinde hangi okuldan, ne zaman mezun olduklarını kolaylıkla gösterebilecekler. Ayrıca bu diplomalar Blockchain’e kayıtlı oldukları için diplomada herhangi bir sahtekarlık yapılamayacak.

ODEM’in CEO’luğunu üstlenen Richard Maaghul, SAIT ile yapacakları işbirliği hakkında bazı açıklamalarda bulundu ve şu yorumu yaptı:

“Biz öğrencinin kendi kaydını kendisinin kontrol etmesi gerektiğine inanıyoruz ve Blockchain teknolojisi bunu mümkün kılıyor.”

İş verenler, bu üniversiteden mezun olan kişilerin diplomalarını kolaylıkla kabul edebilecekler ve böylece diploma kontrolü de Blockchain sayesinde çok daha pratik bir hale gelmiş olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment