Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İtalyan Serie C Futbol Kulübü Kripto Para Karşılığında Hisse Sattı!

Geçtiğimiz günlerde İtalyan futbol sektörü açısından tarihi bir işlem gerçekleşti. Rimini FC 1912 isimli Serie C futbol kulübündeki kuruculardan bir kaç tanesi, takımın hisselerinin %25’ini kripto para birimi karşılığında Heritage Sports Holdings (HSH) kurumuna satmaya karar verdi. Kulübün satış için tercih ettiği kripto para ise Quantocoin oldu.

Rimini uzun süredir küresel başlıklarda kendine pek yer bulamamış bir futbol kulübü. Takım 2006 yılında Juventus ile 1-1 berabere kalmış olsa da, geçtiğimiz bir kaç yıl içerisinde aralarında iflas da olan bir kaç dizi problemle başı beladaydı.

Geleceği Görebilen Bir Spor Firması

HSH aslında kripto para dünyasının pek yabancısı sayılmaz. Firma şu an için futbolcu ücretlerinin bir kısmını kripto para birimleriyle ödeme kararı alan Gibraltar United takımının da sahibi.

HSH 30 Temmuz tarihinde açıklanan kripto para ile maaş ödemesi haberinde de, söz konusu ücretlerin Quantocoin ile yapılacağını belirtmişti. akım sahibi olan ve Quantocoin isimli kripto paraların günlük işlerde kullanımı arttırmayı hedefleyen bir girişimin de yatırımcıları arasında yer alan Pablo Dana, ilgili firma ile sponsorluk anlaşması başlattıklarını ve maaşları bundan sonra kripto paralar ile ödeyeceklerini açıklamıştı.

2013 yılında kurulan HSH, yukarıdaki iki kulübün yanı sıra İspanya’nın altıncı liginde bulunan Union Deportive Los Barrios‘un da sahibi. HSH art arda yaptığı kripto para girişimleri ile spor dünyasına da kripto parayı sokabilecek, geleceği koklayabilen bir spor firması olarak öne çıkmakta.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment