Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Itau Unibanco ve Standard Chartered Bir Arada: Krediler İçin Blockchain Platformu

Brezilya’nın en büyük özel bankalarından biri, küçük çaplı krediler için Blockchain platformu oluşturmayı düşünüyor. Itau Unibanco, bu platformu geliştirmek için Standard Chartered ile işbirliği yapacak.

Latin Amerika’nın önde gelen bankalarından Itau Unibanco ve İngiltere merkezli Standard Chartered, uluslararası çapta bankacılık hizmeti sunuyor. Bu iki şirket New York merkezli Blockchain startuplarından R3 tarafından geliştirilen Corda Connect platformunda deneme yapmaya başladı.

Itau ve Standard Chartered, bu süreçte ABD merkezli finans şirketlerinden Wells Fargo ile çalışıyor. Bu üçlü, platformda bir deneme süreci başlatabilmek için 100 milyon dolar değerinde kulüp kredisi bastı.

Itau tarafından yayınlanan basın duyurusuna göre platformdaki deneme sözleşmesi gayet başarılı bir şekilde hazırlandı. Bu sözleşme daha sonra sözleşmede bahsi geçen taraflarca incelendi ve imzalandı.

Itau’nun yetkili isimlerinden olan Ricardo Nuno, Blockchain teknolojisinin bankalar arasındaki iletişimi kuvvetlendirdiğini belirtiyor.

Nuno ayrıca platformda yapılan işlemin tamamen deneme amaçlı olduğunu ve bu paranın gerçekten aktarılmadığını vurguluyor. Ancak Nuno’nun açıklamalarına göre platformda destek veren şirketler bu deneme işleminden epey memnun kaldılar ve ilerleyen zamanlarda platformu gerçek işlemlerde de kullanmayı düşünüyorlar.

Standard Chartered’ın Latin Amerika sorumlusu Germana Cruz, Reuters’a bu konu hakkında bir röportaj verdi. Cruz’un açıklamalarına göre Standard Chartered bu platformu özellikle Latin Amerika’daki krediler için kullanabilir.

Blockchain teknolojisi Standard Chartered, HSBC, ING, Sberbank gibi çeşitli bankalar tarafından kullanılmaya devam ediyor. Bu teknoloji bankacılık sektörünü ilerleyen zamanlarda nasıl değiştirecek göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment