Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski CFTC Başkanı: İyi Düzenlemeler Kripto Para Sektörünü Kalkındırabilir

ABD‘deki Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC) eski başkanı Gary Gensler, kripto para sektörünün büyümesi için sektörün lehine düzenlemelerin hazırlanması gerektiğini belirtti.

Eski CFTC başkanı Gensler geçtiğimiz günlerde Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) gerçekleşen Blockchain etkinliğine katıldı ve kripto para sektörünün mevcut durumuyla ilgili bazı açıklamalar yaptı.

Özellikle ABD’deki kripto para yatırımcılarından bahseden Gensler, yatırımcıların en çok ihtiyaç duydukları şeylerden birinin güvenilir bir piyasa olduğunu vurguladı. Gensler’e göre kripto para piyasasını güvenli kılabilmek için bu yönde adımlar atmak, buna uygun düzenlemeler hazırlamak gerekiyor.

Bunun yanı sıra kripto para piyasasındaki kurumsal gelişmelerden bahseden Gensler özellikle emanet hizmetlerinin sayısındaki artışın son derece olumu olduğunu söyledi. Gensler daha sonra pek çok kişinin merak ettiği borsa yatırım fonları (ETF) hakkında konuştu.

ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) bir süredir kendisine gelen ETF başvurularını değerlendiriyor ancak şu ana dek hiçbirini onaylamış değil. Kripto para sektöründeki pek çok yatırımcı bu ETF başvurularının onaylanacağı günü beklerken Gensler’in konu hakkındaki yorumu şöyle oldu:

“Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’nun bu süreç için gerekli tüm adımları attığından eminim. SEC şu anda olası bir borsa yatırım fonunun, kripto para piyasasının, Bitcoin’in veya Ethereum’un herhangi bir şekilde manipüle edilmediğinden ve edilmeyeceğinden emin olmaya çalışıyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment