Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hyperledger Fabric’in İşlem Hızı 7 Kat Arttı

Kanada’daki Waterloo Üniversitesi tarafından yayınlanan yeni bir rapor, Hyperledger Fabric platformunun son zamanlarda yapılan iyileştirmelerle birlikte işlem hızı konusunda 7 kat gelişme gösterdiğini öne sürüyor.

Halihazırda çeşitli finans kurumları, bilgi teknolojileri şirketleri ve mühendislik devleri tarafından kullanılan Hyperledger Fabric geçtiğimiz haftalarda bir gelişim sürecine girmişti. Platform üstünde çalışan araştırmacılarını başlıca amaçlarından biri platformdaki işlem hızını artırmaktı.

Waterloo Üniversitesi tarafından yayınlanan rapor araştırmacıların bu hedeflerine ulaştıklarını gösteriyor. Cointelegraph tarafından paylaşılan habere göre normal limiti 3 bin TPS (saniye başına işlem) olan bu platform şu anda 20 bin TPS’ye kadar çıkabiliyor.

Üniversite’deki araştırmacılar bu süreci tamamlayabilmek için platformdaki işlem sistemini ve veri yönetim katmanını değiştirdiler, platformun altyapısında bazı değişiklikler yaptılar. Yapılan şeyler platformun genel olarak e-ticaret amacıyla daha rahat bir şekilde kullanılabilmesini sağladı. Waterloo Üniversitesi’nde doktora eğitimi alan Christian Gorenflo yaptıkları çalışma hakkında şu yorumu yapıyor:

“Yüzeysel düzeyde bir değişiklik yapmadık. Dolayısıyla Fabric’in eski programlama arayüzü hala olduğu gibi görünüyor. Mevcut uygulamaların her zamanki gibi çalışmaya devam ettiklerini söyleyebiliriz.”

Profesör Lukasz Golab şimdiki amaçlarından birinin Fabric’i önümüzdeki aylarda geliştirmeye devam etmek olduğunu söyledi. Golab tarafından yapılan açıklamalar Fabric platformunun hala ciddi bir potansiyele sahip olduğunu gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment