Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yeni Zelanda Kiliselerinden OneCoin Açıklaması!

Yeni Zelanda içerisinde yer alan bir kilise geçtiğimiz tarihlerde kendi cemaatine bir kripto para Ponzi yapısı olan OneCoin’i shillediği iddialarıyla eleştirilerin hedefi haline gelmişti.. Kilise 2 Mayıs tarihinde bir Facebook gönderisi yayınlayarak bilerek böyle bir yasa dışı hamle yaptıkları iddiasını kesinlikle reddettiğini bildirdi.

Samoan Independent Seventh Day Adventist Church (SSISDAC) aslında OneCoin ile bağlantısı olduğuna inanılan dini yerlerden sadece bir tanesi. OneCoin olarak bilinen ponzi yapısı dünyanın dört bir yanından yatırımcıları çekerek milyonlarca dolarlık vurgun ile ortadan kaybolmuştu.

RadioNZ’nin aktardığı bilgilere göre OneCoin özellikle Yeni Zelanda içerisinde yer alan Samoa kökenli vatandaşları hedef aldı ve OneCoin çalışanları genellikle Samoa’lıların gittiği ibadet yerlerini ağlarını genişletmek için kullandılar. RadioNz’nin aktardığı bilgilere göre bir Samoa topluluğu üyesi kadın kendi cemaatinden en az 100 kişinin OneCoin’e yatırım yapmış olduğunu ifade etti.

Kilise konu hakkında yaptığı açıklamada hiçbir kurum veya birey ile yasa dışı bir iş yapmak için iş birliği yapmadıklarını, kilisenin bütünlüğüne ve iyi niyetine yapılan bu saldırılar nedeniyle mahkeme yolunu tercih edeceklerini vurguladı.

Samoa Merkez Bankası geçtiğimiz 2018 yılında OneCoin ile ilgili yatırımları ve etkinlikleri tamamıyla yasaklamıştı. Kilise cemaatinden bir kişi ise Samoa’lı bir bakanın bile OneCoin mağdurlarından birisi olduğunu ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment