Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jack Dorsey, Microstrategy Konferansında Bitcoin Hakkında Konuştu

Jack Dorsey, ödeme şirketi olan Block’u yönetebilmek adına Twitter’daki CEO’luk görevinden istifa ettiğinden bu yana ilk defa canlı olarak bitcoin benimsenmesi hakkında Microstrategy konferansında konuşma yaptı.

1 Şubat 2022 tarihli MicroStrategy’nin “Bitcoin for Corporations” konferansında Michael Saylor ile konuşma yapan Jack Dorsey, konuşmasında:

Bitcoin sayesinde internet için yerel para birimine oldukça yakınız, dünyanın evrensel bir para birimine ihtiyacı var.

dedi.

Geleneksel finansta şirketler tarafından ödenen ücretlerin çoğu zaman gizli kaldığını belirten Dorsey, bitcoin sayesinde transferlerin şeffaf gerçekleştiğini söyledi.

Medyada konuşulan bitcoin’in gelişmesi ethereum gibi diğer popüler kripto paralardan daha yavaş olması yorumları üzerine açıklama yapan Dorsey:

Yavaş olan şeyler daha öngörülebilir ve güvenli olmaya eğilimlidir.

dedi.

Ayrıca Dorsey, bitcoin satın alan veya işletmelerinde bitcoin ile ödeme kabul eden şirketlere ilişkin, bitcoin kullanmasalar bile her şirketin Bitcoin’in gelişmesine katkıda bulunacağını düşündüğünü söyledi.

Meta’nın stablecoin projesi Diem boşa zaman kaybıydı

Dorsey konferansta Meta’nın stablecoin projesi Diem hakkında da konuştu. Şirketin Diem’i muhtemelen mantıklı sebeplerle başlattığını söyleyen Dorsey, “kendi para birimlerini oluşturmaya çalışmak yerine Bitcoin gibi açık uçlu bir protokol üzerinde çalışmalılardı bu yüzden boşa zaman kaybettiler” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!