Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meta’nın Stablecoin Projesi “Diem” Son Buldu

Meta’nın stablecoin projesi Diem’in (eski adıyla Libra) tüm varlıkları daha önce ortaklık kurulan Silvergate Bank’a satıldı.

Silvergate Bank 31 Ocak tarihinde, Meta Platforms’un stablecoin projesi olan Diem’den teknoloji ve diğer varlıkları satın aldığını doğruladı.

Bazı yorumculara göre, şirketin varlıklarını tamamen satıp yatırımcılarına paralarını geri ödemek gibi bir planı vardı.

Diem projesi 2019 yılının haziran ayında açıklandığında sert tepkilere maruz kalmıştı.

Diem CEO’su Stuart Levey yaptığı açıklamada:

Üst düzey bir regülatör, Diem’in ABD Hükümeti’nin gördüğü en iyi tasarlanmış stablecoin projesi olduğunu bize söylemişti. Ancak yapılan görüşmelerin ardından Diem’i başlatamayacağımız kesinleşti.

dedi.

Silvergate Bank, A sınıfı hisse senetlerinde 132 milyon dolar ihraç ettiğini ve Diem’in varlıklarını satın almak için 50 milyon dolar ödediğini açıkladı. Yapılan açıklamanın ardından Silvergate hisse fiyatı gün içerisinde %13,4 artarak 107,74 dolar seviyelerine ulaştı.

Silvergate geçtiğimiz yıl stablecoin çıkarmak amacıyla Diem vakfıyla ortaklık kurmuştu. Bu ortaklık ile Silvergate’in hem rezervleri yönetmesi hem de stablecoin’i ihraç etmeyi planladığını düşünülüyordu. Planlanan bu pilot programa FED yetkililerinin karşı çıktığı açıklanmıştı.

Silvergate CEO’su Alan Lane yaptığı açıklamada:
Bankamız teknolojiyi destekleyen, açık kaynaklı ve gelişmeye devam etme konusunda kararlı olduğunu ve bu satın alım işleminin ileriye dönük vizyonumuz konusunda heyecanlı olacağına inanıyoruz.
dedi.

Ayrıca CEO, bankalarının regülasyona uğramış, yüksek oranda ölçeklenebilir ve ABD dolarını baz alan bir stablecoin’e ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Silvergate’in yıl sonuna kadar stablecoin çıkartmayı planladıkları düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!