Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter CEO’su Ne Zaman Bitcoin Alacağını Açıkladı

Twitter CEO’su Jack Dorsey, geçen hafta satışa çıkardığı non-fungible token (NFT) karşılığında alacağı parayı Bitcoin’e çevireceğini duyurdu. Dorsey, buradan gelecek parayla GiveDirectly’nin bağış kampanyasına katkıda bulunacak.

Twitter ve Square CEO’su, geçen hafta Twitter’da atılmış ilk tweeti Ethereum tabanlı bir NFT’ye dönüştürdü. Bunu Valuables üstünden açık artırmaya sunan Dorsey, Tron CEO’su Justin Sun dahil olmak üzere birçok isimden teklif aldı.

21 Mart’ta Bitcoin alacak

Jack Dorsey, “Twtter’ımı kuruyorum.” yazan tweetini 6 Mart günü satışa çıkardı. Bridge Oracle CEO’su Sina Estavi, aynı gün içerisinde bu NFT’yi satın alabilmek için 2.5 milyon dolar teklifte bulundu.

twitter-dorsey-nft-token

Twitter CEO’su, açık artırmayı 21 Mart günü sonlandıracağını duyurdu. NFT’nin satışından elde edilen para, “hemen” Bitcoin satın almak için kullanılacak. Dorsey, buradan alacağı parayı Doğu Afrika’da Covid-19’dan etkilenmiş yoksul ailelere destek olmak amacıyla GiveDirectly’ye bağışlayacak.

Bu aileler için özel bir kampanya düzenleyen GiveDirectly, hedeflediği 125 milyon dolarlık bağışın 119.6 milyon dolarını topladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!