Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jack Dorsey, Twitter’da BTC Kullanarak Satın Aldığı Ürünü Paylaştı

Kripto paralar konusunda en aktif influencerlardan birisi olan Twitter CEO’su Jack Dorsey’nin Bitcoin ile ilgili yaptığı paylaşımları devam ediyor. Ünlü sosyal medya platformu Twitter üzerinde 5 milyona yakın takipçiye sahip olan başarılı yönetici, sahibi olduğu bir diğer şirket Square Cash App üzerinden bir elektronik ürün satın alırken, ödemesini de BTC ile yaptı.

Son dönemde Bitcoin ile ilgili yaptığı yorumlarla dikkat çeken ve Bitcoin’in ‘internetin ana para birimi olacağını’ iddia eden Dorsey, son hamlesi ile de takipçilerine, bu teknolojiye duyduğu güveni yansıtan bir hareket yaptı.

Dorsey, Trezor donanım cüzdanından kendi geliştirdiği bir başka ürün olan Square’in Cash App uygulaması aracılığı ile BTC kullnarak bir ürün satın aldı. Ürünün fiyatı, o anın BTC kuru ile yaklaşık 261 dolara denk geldi.

Dorsey’nin paylaştığı bu olay, aslında iletişim anlamında da kripto para piyasaları katılımcılarının hemen dikkatini çekti. Dorsey’nin yaptığı bu hamle ile ‘bir taşla iki kuş’ vurduğunu ifade eden analistler; başarılı yöneticinin hem Square kullanması, hem ödemeyi BTC ile yapması hem de Trezor donanım cüzdanına vurgu yapmasının kritik olduğuna değindi.

Trezor da bunu fırsat bilerek hemen Dorsey’e hitaben ‘aileye hoş geldin’ yazısı paylaşırken; takipçilerinden gelen ‘neden Ledger değil de Trezor’ sorusuna ise başarılı yönetici, Trezor’un açık kaynak kodlu doğasını sevdiği için bu markayı tercih ettiği cevabını verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment