Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jack Dorsey ve Jay Z’den 500 Bitcoinlik Proje

Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey ve müzisyen Jay Z, 500 Bitcoinlik (23 milyon dolar) bir bağış fonu kuruyor. Bu fon, Afrika ve Hindistan’da yapılan bitcoin çalışmalarını desteklemek için kullanılacak.

Twitter CEO’su Jack Dorsey, 500 BTC’lik yeni fonun haberini 12 Şubat sabahı yaptığı paylaşımla verdi. Fonu Jay Z ile birlikte kurduklarını açıklayan Dorsey, onun yönetiminde herhangi bir söz sahibi olmayacaklarını açıkladı.

Yine Dorsey’nin kuruculuğunu yaptığı Square Inc., 2020’de 4 bin 709 adet bitcoin alıp en büyük bitcoin rezervine sahip şirketlerden biri oldu.

bitcoin-halka-acik-sirket-rezervi

Bitcoin çalışmalarını destekleyecek

Güncel kur üstünden 23.5 milyon dolara denk gelen bu para, Afrika ve Hindistan’da yapılan bitcoin çalışmalarını fonlamak için kullanılacak. Jack Dorsey, çalışmaların başlayabilmesi için üç yönetim kurulu üyesine ihtiyaç duyduklarını açıkladı.

Dorsey bu hafta Coin Center adlı bir kuruluşa 1 milyon dolarlık bağışta bulundu. Kripto para odaklı bir think tank olan Coin Center’ın misyonu, ABD’deki politika yapıcıları ve regülatörleri bitcoin ve kripto paralar hakkında eğitmek. Coin Center Andreessen Horowitz, Coinbase gibi şirketlerden de destek alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!