Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal CFO’su: Bitcoin’e ‘Muhtemelen’ Yatırım Yapmayız

PayPal CFO’su John Rainey, bitcoin ve kripto paralara kurumsal yatırım yapmayı düşünmediklerini açıkladı. Rainey, şirketin önündeki büyüme potansiyelini ise sonuna kadar değerlendireceğini söyledi.

CFO John Rainey, CNBC’nin Mad Money programına konuk oldu ve Jim Cramer’ın sorularını yanıtladı. Rainey, bitcoin yatırımının pek olası olmadığını söylese de şirketin dijital cüzdan alanında kendisine büyük bir avantaj gördüğünü belirtti. PayPal, 2020 yılında nakit akışını %48 oranında yükselterek 5 milyar dolara çıkardı. Şirketin tahmini, bu rakamın 2025’e kadar 10 milyar dolara ulaşması yönünde. Bu, PayPal için bir büyüme potansiyeli olarak yorumlanıyor.

PayPal CEO’su Dan Schulman, şirket bilançosunu stratejik bir araç olarak kullanmak istediklerini ifade etti ve “Akan her bir dolar, bizim için çok kıymetli. Şirket sermayemiz doğrultusunda çalışıyoruz.” dedi.

PayPal’ın hedefinde CBDC’ler var

Dan Schulman, PayPal’ın CBDC kullanımında önemli bir rol üstleneceğine inandığını söyledi. Şirketin kripto para planları arasında CBDC’ler de bulunuyor. PayPal, dijital merkez bankası paraları için bir dijital cüzdan olarak görülüyor. Schulman, konuyla ilgili şunları aktardı:

“PayPal, CBDC’lerin daha çok insana ulaşması ve dağıtılması için harika bir araç olacaktır.”

PayPal kripto para hizmetini genişletiyor

PayPal’ın büyüme planları arasında İngiltere olduğu ortaya çıktı. Şirket, kripto para hizmetlerini İngiltere’ye taşıyacak. PayPal yöneticilerinden Jonathan Auerbach, kripto para ve CBDC ödemelerinin yaygınlaştırılmasını ve güvenli bir şekilde yapılmasını sağlamak, şirketin finansal hizmetlerdeki rolünü geliştirmek gibi hedefler kapsamında böyle bir karar aldıklarını söyledi. 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!