Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jack Dorsey’in Şirketi Bitcoin Cüzdanını Piyasaya Sürecek: Sızdırıldı!

Twitter kurucusu Jack Dorsey’in şirketi Block’un yeni bir Bitcoin (BTC) donanım cüzdanı çıkarmaya hazırlandığı ortaya çıktı.

Forbes’un 5 Ekim günü yayınladığı bir haberde, Jack Dorsey’in kurucusu olduğu küresel teknoloji şirketi Block’un “BitKey” olarak bilinen Bitcoin donanım cüzdanını piyasaya sürmeye hazırlandığı ortaya çıktı.

Kısa süre önce bir test kullanıcısı tarafından sosyal medya üzerinden paylaşılan fotoğraf, cüzdanın nasıl görüneceğine dair ilk ayrıntıları gözler önüne serdi.

Block şirketi tarafından oluşturulan ve saklama konusunda borsalar gibi aracı kurumları ortadan kaldırarak kullanıcıların kendi kripto varlıklarının kaderini kendi ellerine vermeyi amaçlayan soğuk cüzdanın rakiplerine kıyasla daha makul bir fiyata sahip olması bekleniyor.

Diğer şirketler tarafından üretilen cüzdanların aksine altıgen şekle sahip ürünün bütçe dostu yapısı sayesinde daha geniş kitlelere hitap edebileceği düşünülüyor. Block geliştiricileri 1 yıldan uzun süredir Bitkey özelindeki geliştirme çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Dorsey, kullanıcıların kendi kripto para varlıkları üzerinde özerk bir hakimiyete sahip olması gerektiğini sık sık dile getirmişti. Öte yandan kurucu, teknoloji devi Apple’a Bitcoin’i ürün teklifleri ve servislerine entegre etmeleri konusunda öneride bile bulunmuştu.

Bitcoin donanım cüzdanının lansman tarihi, satış fiyatı ve hangi kripto paraları destekleyeceğine yönelik diğer işlevleri şimdilik Block tarafından gizli tutuluyor.

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, Bitkey ile ortaklık kurmuş ve Coinbase Pay’e entegre edeceklerini bildirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!