Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jack Dorsey’in Şirketi Bitcoin Madenciliğine Giriyor: Nanometrik Çip Üretildi!

Twitter kurucusu Jack Dorsey’in şirketi Block, üç nanometrelik bir Bitcoin madencilik çipi geliştirmeyi başardı.

Jack Dorsey’in Block’u Bitcoin madenciliği konusunda önemli bir gelişmeye imza attı. Bloomberg tarafından kısa süre önce sunulan haberde, Block’un üç nanometrelik Bitcoin madencilik çipi geliştirmeyi tamamlandığına yer verildi.

Block’un en nihayetinde kendi madencilik şirketini kurmayı ve kendi çiplerini seri üretime koymayı planladığı vurgulandı. Şirket tarafından konu hakkında yapılan açıklamanın detaylarında şu ifadelere yer verildi:

Bu, Bitcoin madencilik projemizde önemli bir dönüm noktasına işaret ediyor. Ayrıca çip tasarımımız tamamlandığında, tam bir Bitcoin madencilik sistemi geliştireceğimizi paylaşmaktan heyecan duyuyoruz.

Madencilik sektörüne yarayacak!

Söz konusu nanometrelik çiplerin kısa süre sonra seri üretime geçebileceğini söyleyen Block cephesi, bu cihazlarının 19 Nisan günü gerçekleşen dördüncü Bitcoin yarılanmasının ardından üretimde zorluk çeken madencilik şirketlerine kolaylık sağlayacağını vurguladı:

Madencilik çipimiz şu anda mevcut olan en gelişmiş yarı iletken sürecini kullanacak ve her türden madencilik operatörünün beşinci madencilik çağında (blok sübvansiyonunun son 4. yarılanmasını takip eden dönem) ve sonrasında hayatta kalması ve gelişmesi için gereken performansı sunacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!