Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jamaika Menkul Kıymetler Borsası Kanadalı Fintech Şirketi Blockstation ile Birlikte Token Ticareti Yapacak

Jamaika Menkul Kıymetler Borsası (JSE), 14 Ağustos’taki basın açıklamasına göre borsa bünyesinde dijital para ve token alım satımını kolaylaştırması için Kanadalı fintech şirketi Blockstation ile anlaşmaya vardı.

Planlanan projenin uygulanmasının hemen ardından JSE, kripto para ve tokenlar için ticaret, teklif, icra ve ödeme hizmetleri sunmaya başlayacak.

JSE’nin komisyonerlerden bir tanesi olan Kirk Brown, yatırımcıların geleneksel finansal kurumlar aracılığıyla dijital varlıklara yatırım yapabilmelerinin önemini vurgularken JSE Genel Müdürü Marlene Street Forrest konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

” Blockstation tarafından sağlanan eğitime ve desteğe dayanarak çok rahat bir şekilde ilerliyoruz. Ticaret platformları adil bir pazar yeri sağlamak için tanıdık uyum kuralları içerdiğinden de işimiz oldukça rahat. “

Anlaşma öncesinde beş komisyoner yerel düzenleyicilerin temsilcileri ile yüzyüze olacak şekilde bir atölyeye katılırken, Blockstation da katılan kurumlar ile birlikte Jamaika’da beta testini başarıyla tamamladı.

JSE ayrıca iki kuruluşun gelecekte işbirliği yapacağını kabul ederek Blockstation ile bir Mutabakat Zaptı (Memorandum of Understanding – MOU) imzaladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment