Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Bankalardan Kripto Hamlesi: 3 Ayrı Stablecoin Çıkarılacak

Üç Japon Bankası, Web3 altyapı sağlayıcısı G.U Technologies ile birlikte Ethereum (ETH) blockchain’iyle uyumlu stablecoinler piyasaya sürecek.

G.U Technologies 2 Mart tarihinde yayınladığı basın açıklamasında, Tokyo Kiraboshi Financial Group, Minna no Bank ve The Shikoku Bank ile birlikte Japon finansal regülasyonlarına uygun stablecoinlerin ihracına yönelik bir konsept kanıtı sistemini (PoC) başlattıklarını duyurdu.

Altyapı şirketi yaptığı açıklamada, başlangıçta ihraç ve elektronik ödemelere yönelik testlerin yapılacağını belirtirken ilerleyen dönemlerde özel şirketler ve yerel hükümetlerin de katılacağı daha kapsamlı testlerin gerçekleştirilmesinin planlandığını belirtti.

G.U Technologies yaptığı açıklamada, her bankaya özel bir stablecoin çıkarılacağını ifade ederken çalışmaların Ödeme Hizmetleri Yasası kapsamında yürütüleceğini dile getirdi. Stablecoinlerin Metamask gibi Ethereum cüzdanları ile uyumlu olacağı bilgisi de altyapı sağlayıcısı tarafından verilen ayrıntılar arasında yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!