Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hisseleri Yüzde 50 Düşen Silvergate’e Bir Darbe de Coinbase’den: İşlemleri Durdurdu

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, yaşanan son olayları gerekçe göstererek kripto para bankası Silvergate (SI) üzerinden yapılan işlemleri sona erdirdiğini açıkladı.

Coinbase tarafından yakın zamanda yapılan bir duyuruda, Silvergate işlemlerinin durdurulduğuna yer verildi. Coinbase, kararına gerekçe olarak halihazırda ABD tarafından yürütülen Silvergate soruşturmasını ve şirketin mali durumundaki sıkıntıları öne sürdü. Söz konusu işlem kısıtlaması Dolar cinsinden yapılan transferleri kapsayacak. Pound veya Euro cinsinden ödeme talimatları bu karardan etkilemeyecek.

Şirket bundan sonraki süreçte yapılacak hiçbir Silvergate işleminin kabul edilmeyeceğini şu ifadelerle detaylandırdı:

Son gelişmeler ışığında ve ihtiyatlı olmak adına Coinbase, Silvergate’e para gönderilmesine ya da Silvergate üzerinden para yatırılmasına izin vermeyecektir.

Öte yandan Coinbase, bundan sonraki işlemlerini diğer bankacılık ortağı Signature Bank özelinde artıracağını vurguladı.

Silvergate, FTX ve Alameda iflaslarının ardından 8 milyar dolarlık varlık satışı yapmak zorunda kalmış ve geçtiğimiz haftalarda bu iflaslarla bağlantısı olabileceği gerekçesiyle ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) tarafından detaylı soruşturma altına alınmıştı.

Bununla birlikte Silvergate tarafından 1 Mart’ta yayınlanan notta, yıllık rapor açıklamasının ertelediği ve finansal akışın banka için daha da kötüye gidebileceği belirtildi.

1 Mart’ta yapılan bu açıklamanın ardından piyasaların da kapanmasıyla birlikte satış baskısıyla karşılaşan SI hisse fiyatı 13,5 dolar seviyelerinden 6,76 dolara kadar %50’den fazla bir düşüşe tanıklık etti. SI, haberin kaleme alındığı esnada 7,49 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!