Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Bankası Silvergate Raporunu Erteledi: Hisse Fiyatı En Düşük Seviyesinde!

Dijital varlık odaklı yatırım bankası Silvergate (SI), yıllık rapor açıklamasını ertelediğini duyurdu. Yapılan duyurunun ardından şirketin hisse fiyatı %50’den fazla düşüş yaşayarak tüm zamanların en düşük seviyesine geriledi.

Reuters tarafından sunulan haberde Silvergate’in 16 Mart tarihindeki yıllık rapor açıklamasını ertelediğine yer verildi. Silvergate, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sunulması gereken şirkete ait yıllık verilerin yer aldığı raporun önümüzdeki iki haftalık süreç içerisinde açıklanacağı belirtildi.

1 Mart’ta yapılan bu açıklamanın ardından piyasaların da kapanmasıyla birlikte satış baskısıyla karşılaşan SI hisse fiyatı 13,5 dolar seviyelerinden 6,76 dolara kadar %50’den fazla bir düşüşe tanıklık etti.

Banka tarafından yapılan açıklamada kaybın büyümeye devam edebileceğine dair sinyaller de verildi. Silvergate, geç raporlama yaptığı söz konusu bildiride ayrıca 2023 yılının ilk iki ayında ek borçlanma senetlerini sattığını ve önümüzdeki aylarda daha fazla zarar kaydetmeyi beklediğini ifadelerine ekledi:

Bu ilave zararlar şirketin yasal sermaye oranlarını olumsuz etkileyecektir. Yaşanacak negatif etki şirketin ve bankanın iyi sermayelendirilmiş olmaktan uzaklaşmasına neden olabilir. Buna ek olarak, şirket bu müteakip olayların mali tablolarının yayınlanmasını takip eden on iki ay boyunca sürekliliğini devam ettirme kabiliyeti üzerindeki etkisini değerlendirmektedir.

Banka, FTX ve Alameda iflaslarının ardından 8 milyar dolarlık varlık satışı yapmak zorunda kalmış ve geçtiğimiz haftalarda bu iflaslarla bağlantısı olabileceği gerekçesiyle ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) tarafından detaylı soruşturma altına alınmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!